Buna ziua.va rog sa ma ajutati si pe mine am nevoie de un exemplu de plingere penala catre fostul sot care nu mai plateste pensie de intretinere de 3 luni si as dori sa stiu ce trebuie sa fac cu acea plingere din cite stiu sa o depun la parchet dar am auzit ca mai trebuie una depusa si la politia de care apartine asa este?de la ce data se calculeaza neplata pensiei dupa sosirea comunicarii?Va multumesc frumos.
Daca mergeti la lucratorul de politie de la locul de domiciliu veti obtine toate cele necesare pentru formularea plingeri si asta in mod gratuit.Poate incerca si determinarea plati datoriilor restante si in continuare ,fara asteptarea unei solutii in instanta. Succes.
E suficient sa existe o neplata a pensiei de intretinere, cu existenta relei credinte , pe timp de cel putin 2 luni .Va sfatuiesc sa depuneti plangerea la Parchet sau la Politie , sa-l instiintati pe fostul sot de aceasta sesizare , iar , dupa indeplinirea (benevola , daca va exista una ) obligatiei ce-i incumba , sa o retrageti , asa incat sa inceteze urmarirea penala (art 10 Cod.Penal ) si sa fie inlaturata raspunderea penala .