avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLINGERE PENTRU ABANDON DE FAMILIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLINGERE PENTRU ABANDON DE FAMILIE

Buna ziua.va rog sa ma ajutati si pe mine am nevoie de un exemplu de plingere penala catre fostul sot care nu mai plateste pensie de intretinere de 3 luni si as dori sa stiu ce trebuie sa fac cu acea plingere din cite stiu sa o depun la parchet dar am auzit ca mai trebuie una depusa si la politia de care apartine asa este?de la ce data se calculeaza neplata pensiei dupa sosirea comunicarii?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 00:25, 24 Iunie 2009
Cel mai bine angajati un avocat si va recuperati si onorariul pe care il veti da de la fostul sot o data cu pensia neplatita. .
Daca mergeti la lucratorul de politie de la locul de domiciliu veti obtine toate cele necesare pentru formularea plingeri si asta in mod gratuit.Poate incerca si determinarea plati datoriilor restante si in continuare ,fara asteptarea unei solutii in instanta. Succes.
E suficient sa existe o neplata a pensiei de intretinere, cu existenta relei credinte , pe timp de cel putin 2 luni .Va sfatuiesc sa depuneti plangerea la Parchet sau la Politie , sa-l instiintati pe fostul sot de aceasta sesizare , iar , dupa indeplinirea (benevola , daca va exista una ) obligatiei ce-i incumba , sa o retrageti , asa incat sa inceteze urmarirea penala (art 10 Cod.Penal ) si sa fie inlaturata raspunderea penala .
Faceti plangerea asa cum credeti si apoi se va ocupa politia.
Daca timp de 2 luni nu a fost achitata pensia alimentara , va sfatuiesc sa faceti plangere la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere pt minor dayana7 dayana7 pt. neplata pensiei de intretinere, am inteles ca se face o plangere. UNDE? Este nevoie de implicarea unui avocat? daca nu stiu locul de munca al fostului sot ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara darian2006 darian2006 Buna ziua! Am depus plingere penala impotriva fostului sot pentru neachitarea pensiei alimentare pe o perioada de aproximativ un an,fiului nostru,care are ... (vezi toată discuția)