pt. neplata pensiei de intretinere, am inteles ca se face o plangere. UNDE? Este nevoie de implicarea unui avocat? daca nu stiu locul de munca al fostului sot si nici domiciliul actual, ce sanse are copilul sa primeasca aceasta pensie, mai ales ca tatal e plecat din tara? mii de multumiri pt. orice sfat.
Plingerea o depuneti la politie .
La locul unde domiciliaza reclamantul,adica dvs.
In aceasta faza nu este necesara prezenta unui avocat.
Organele de poitie au obligatia sa identifice persoana care are prin hotarire judecatoreasca obligatia de plata a pensiei de intretinere si sa faca cercetari inpotriva acesteia.
Plingerea o puteti face daca tatal nu si-a indeplinit obligatia de plata timp de 2 luni, cu rea credinta. Faptul de a parasi tara si a nu plati suma la care a fost obligat, poate fi apreciat ca o sustragere cu rea credinta de la aceasta indatorire. Poate ca ar fi bine sa solicitati asistenta juridica pentru formularea plingerii.
Se va formula o plangere in baza dispozitiilor cuprinse in art. 305 lit. c C pen.-Abandon de familie-in conditiile in care aveti deja o hotarare prin care sa se fi stabilit o pensie de intretinere. Daca nu exista ,:)atunci trebuie sa mergeti la judecatorie si sa formulati o cerere de stabilire pensie de intretinere.
Parerea mea este ca e bine sa aveti un avocat pentru a va formula aceste cereri si de a uramari cursul lor. Cu stima1
Chiar plecat din tara , acest fapt nu-l absolva pe tata sa-si execute obligatia ce-i incumba.
Exista o hotarare judecatoreasca in acest sens ? Independent de aceasta plecare, tatal , chiar in strainatate , putea gasi o modalitate de plati a pensiei(prin card , prin intermediul oficiului postal , printr-o terta persoana ) .
Plangerea penala prealabila avand ca obiect savarsirea acestei infractiuni trebuie sa indeplineasca rigorile legii , pt a nu fi respinsa .Ea poate fi depusa la Pol. , respectiv Parchet.