avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC pt. tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC pt. tata

Buna ziua,
deoarece primesc raspunsuri diferite, postez si aici intrebarea mea in speranta ca voi fi lamurita:
in 2013 am nascut si am optat pt. CIC de 2 ani; m-am razgandit si ma voi intoarce la munca in ianuarie 2015 (copilul va avea 1 an si 6 luni); am inteles ca si in cazul asta am dreptul la stimulentul lunar de 500 lei, pana la implinirea a 2 ani de catre copil.
Intrebarea mea este: in cazul asta, tatal mai este obligat sa-si ia concediul de o luna pt. copil sau nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 10 Decembrie 2014
1. - Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC dar daca el indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca doreste tatal poate solicita cel putin o luna de CCC.

2. - Daca reluati activitatea si solicitati stimulentul de insertie cand copilul are 1 an si 6 luni veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).
- Unele AJPIS prefera sa nu plateasca stimulentul in prima luna cand se solicita si apoi il plateste pana implineste copilul 2 ani.

3. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pe toata perioada de cand il solicitati si pana implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)