Buna ziua,
deoarece primesc raspunsuri diferite, postez si aici intrebarea mea in speranta ca voi fi lamurita:
in 2013 am nascut si am optat pt. CIC de 2 ani; m-am razgandit si ma voi intoarce la munca in ianuarie 2015 (copilul va avea 1 an si 6 luni); am inteles ca si in cazul asta am dreptul la stimulentul lunar de 500 lei, pana la implinirea a 2 ani de catre copil.
Intrebarea mea este: in cazul asta, tatal mai este obligat sa-si ia concediul de o luna pt. copil sau nu? multumesc
1. - Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC dar daca el indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca doreste tatal poate solicita cel putin o luna de CCC.
2. - Daca reluati activitatea si solicitati stimulentul de insertie cand copilul are 1 an si 6 luni veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).
- Unele AJPIS prefera sa nu plateasca stimulentul in prima luna cand se solicita si apoi il plateste pana implineste copilul 2 ani.
3. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pe toata perioada de cand il solicitati si pana implineste copilul 2 ani.