avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Reducerea normei didactice
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Reducerea normei didactice

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legala solicitarea de catre directorul de scoala a cererilor pentru reducerea normei de la 18 la 16 (pentru cei cu gr. I si peste 25 ani vechime), MUSAI acum in decembrie. In Metodologie scrie (12) Cererile privind reducerea normei didactice de predare-învăţare-evaluare de către personalul didactic cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani şi cu gradul didactic I, în conformitate cu prevederile art. 262 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, se depun la unităţile de învăţământ, în perioada constituirii normei didactice de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic titular propriu, respectiv în perioada 1-4 septembrie 2015 pentru cadrele didactice încadrate prin derularea etapelor de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2015-2016. Orele eliberate se ocupă, numai pe perioadă determinată, în etapele ulterioare ale mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar, cu respectarea prevederilor prezentei Metodologii.
Dar constituirea catedrelor se finalizeaza in iulie dupa inscrieri, acum, catedrele se fac pe planul de scolarizare in faza de proiect. Deci pot fi obligat sa imi fac acum aceasta cerere?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Nerespectarea legii in invatamant alex1333 alex1333 Sunt cadru didactic , titular in doua unitati , iar la una dintre ele am ramasa fara ore, deci in completare de norma, primita la cealalta unitate la care sunt ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Condiþiile specifice-discriminare... Radamante Radamante O R D I N pentru modificarea și completarea Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în ... (vezi toată discuția)