In noiembrie 2013 am platit timbrul de mediu in suma de 9325lei pentru un camion adus din UE.
In prezent am datorii la stat aproximativ 12000lei.
Intrebarea mea este: "Se pot stinge datoriile la stat cu acea taxa platita?"(daca se mai poate sau nu recupera acea taxa)
Multumesc anticipat!
Daca va referiti la o compensatie, nu se poate ptr ca dvs aveti respectiva decizie de plata ptr inmatriculare. Trebuie sa aveti o hotarare de restituire, care se obtine in instanta.
Sa inteleg ca pot obtine prin instanta restituirea taxei( timbrul de mediu)?
Si mai am o intrebare daca se poate: Pentru datoria care o am la stat, 12000lei, exista alta metoda in afara de esalonare? Eu vreau in jumatate de an sa o platesc fara esalonare. Cum sa le spun celor de la finante? Imi vor bloca conturile pe firma daca nu platesc toata suma? In ultimile 3 luni am avut poprire pe o anumita suma. Vor continua asa sau vor bloca contul?
Multumesc!
Daca obtineti o hatarare de restituire a timbrului de mediu platit, o sa vi se restituie toata suma intr-o singura transa . Timbrul de mediu nu este cuprins in ordonanta privitoare la restituirea esalonata a taxelor.
In cazul dumneavoastra intreaga suma de restituit se va compensa cu datoria catre Finante .