avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Datorii la stat stinse cu taxa auto (timbrul de mediu)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Datorii la stat stinse cu taxa auto (timbrul de mediu)

Buna seara,

In noiembrie 2013 am platit timbrul de mediu in suma de 9325lei pentru un camion adus din UE.
In prezent am datorii la stat aproximativ 12000lei.
Intrebarea mea este: "Se pot stinge datoriile la stat cu acea taxa platita?"(daca se mai poate sau nu recupera acea taxa)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:09, 12 Decembrie 2014
Daca va referiti la o compensatie, nu se poate ptr ca dvs aveti respectiva decizie de plata ptr inmatriculare. Trebuie sa aveti o hotarare de restituire, care se obtine in instanta.
Sa inteleg ca pot obtine prin instanta restituirea taxei( timbrul de mediu)?
Si mai am o intrebare daca se poate: Pentru datoria care o am la stat, 12000lei, exista alta metoda in afara de esalonare? Eu vreau in jumatate de an sa o platesc fara esalonare. Cum sa le spun celor de la finante? Imi vor bloca conturile pe firma daca nu platesc toata suma? In ultimile 3 luni am avut poprire pe o anumita suma. Vor continua asa sau vor bloca contul?
Multumesc!
Daca obtineti o hatarare de restituire a timbrului de mediu platit, o sa vi se restituie toata suma intr-o singura transa . Timbrul de mediu nu este cuprins in ordonanta privitoare la restituirea esalonata a taxelor.
In cazul dumneavoastra intreaga suma de restituit se va compensa cu datoria catre Finante .
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Dan Cozma, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2010. primim toti banii sau doar in rate? adicxu adicxu Buna ziua.Am platit taxa in 2009 si 2010.Am dat in judecata in 2012 ,si abia in 5 noiembrie 2013 am primit de la Curtea de apel.Ulterior a mai trebui sa merg ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxa auto 2012 Mario70 Mario70 Pentru a-mi putea recupera taxa auto platita pe data de 20 ianuarie 2012,am recurs la a da in judecata statul.Eu am platit in perioada respectiva taxa auto cu ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto corina apostolescu corina apostolescu În decembrie 2017 trebuia sa primesc tranșă a 3 a restituire parțială taxa auto.De la Anaf mi s- a comunicat că momentan nu se mai fac plăți și se ... (vezi toată discuția)