avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani ANRP

Tatălui mei i s-a luat abuziv o casă și un teren pe timpul comuniștilor. Are toate actele pe casa și terenul respectiv, schițe etc.
Prin septembrie 2012 am dat primăria în judecată pentru a ne recunoaște terenul și a recupera mai repede banii. Procesul a durat aproximativ un an de zile. În 7 din cele 8 ședințe nu s-a dat niciun răspuns concludent... toate numai amânări. În cea de-a 8-a au recunoscut terenul și casa doar că nu au avut de unde să ne dea teren sau echivalentul lui în bani. Acest proces s-a încheiat așa.
După ce primăria locală ne-a recunoscut terenul și casa, dosarul a fost trimis la ANRP unde am primit un număr de înregistrare din 5 cifre. A fost tatăl meu să se intereseze de stadiul dosarului și i s-a spus că trebuie să mai aștepte lejer 1 an de zile.
Prin octombrie avocata a deschis un alt proces a cărui primă ședință s-a finalizat astăzi, cum era de așteptat "amână cauza". De acum trebuie să așteptăm până la finele lunii ianuarie...
Ce este de făcut? Așteptăm să se termine și acest proces? Credeți că se va decide ceva concret după finalizarea procesului? Ce părere aveți despre acționarea la CEDO?
Am observat că unele persoane au primit mai repede banii cu toate că sunt aproape ultimele de pe listă prin "Decizie emisă în baza Sentinţei Civile....". Ce înseamnă aceasta și de ce sunt îndreptățite să primească banii mult așteptați mai devreme?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
RemusRufa, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare despagubiri pentru un dosar de retrocedare bogdan_gabriela bogdan_gabriela Buna ziua! In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului ... (vezi toată discuția)
Despagubire anrp iancovici iancovici Buna ziua, ma puteti lamurii va rog ! in urma decesului ambilor parinti, tatal decedat cu 8 ani in urma si mama cu 1 an si 7 luni in urma, as dorii sa stiu, ca ... (vezi toată discuția)
Retrocedari imobile din perioada comunista popescuro popescuro Ce se poate face in cazul in care ai acte clare de proprietate, stii exact unde a fost terenul si casa, unde altcineva in prezent beneficiaza de acel teren ... (vezi toată discuția)