avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari imobile din perioada comunista
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari imobile din perioada comunista

Ce se poate face in cazul in care ai acte clare de proprietate, stii exact unde a fost terenul si casa, unde altcineva in prezent beneficiaza de acel teren prin ridicarea unei constructii, iar cei de la primarie iti argumenteaza ca nu s a prezentat nimeni sa revendice intr o perioada scurta data si stiuta numai de ei.
Inrebarea care se ridica este cum acel altcineva a intrat in posesia terenului? Pt ca daca nu l a revendicat nimeni in acea perioada data de ei normal ar fi fost sa fie in posesia primariei.
Actul de proprietate detinut poate sa fie anulat de primarie? Sau mai bine spus instrainat catre altcineva. Are primaria acest drept?
Poate di DNA ul o solutie?
Cel mai recent răspuns: popescuro , utilizator 23:26, 13 Martie 2014
Legile privind restituirea proprietatilor au stabilit niste termene de formularea cererilor in revendicare, termen care au expirat demult. Persoanele care nu au formulat cereri in termenul stabilit de lege nu mai au castig de cauza. Statul care a preluat abuziv de la fostii proprietari , a putut vinde in mod legal acele proprietati catre alte persoane care au facut cerere de locuinta .
Sa inteleg ca un act de proprietate este anulat pentru ca a expirat un termen. Oare CEDO agreeaza acest tip de procedura? Primaria a luat un teren pe ce baza?
din cate stiu un act de proprietate nu poate fi anulat de catre o primarie.
Daca a facut asa cum ziceti inseamna ca a abuzat la fel ca si comunistii. De fapt tot comunistii au ramas prin primarii.
Va multumesc!
Si inca o chestiune. Stiu ca exista o baza de date cu aceste terenuri si stadiul de rezolvare al fiecaruia. Acel teren apare ca solutionat DAR NU SE SPUNE IN FAVOAREA CUI, accesul e restrictionat. Oare de ce? La celelalte apare!! Astept pareri!
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
popescuro, utilizator
Din pacate daca nu ati depus cerere la legea 10/2001(sau 18/1991), in functie de modul de trecere a imobilelor(casa+teren), nu mai aveti ce face nici la CEDO. Tinand cont ca din 1991 si pana in 2005 au tot fost legi de retrocedare v-ati trezit fff tarziu!
Din cate stiu dreptul la proprietate nu ti l poate anula nimeni indiferent de cat de tarziu sau devreme te trezesti. Plus ca este stiuta lipsa de transparenta si ocolisurile folosite de primarii avand ca scop anumite favoruri.
Daca se pune intadevar problema cu trezitu devreme sau mai tarziu inseamna ca primariile de acum au actionat precum comunistii: INTRAREA IN POSESIE ABUZIVA ASUPRA UNOR IMOBILE pe premiza ca oamenii se trezesc tarziu, adica dormiti ca sa va furam mai bine.
Multumesc pt atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren dan944 dan944 eu folosesc terenul de 16 ani iar oficial nu am fost intintat de anularea actului (vezi toată discuția)
Se poate anula un titlu de proprietate? ronin2325 ronin2325 Am mostenit jumatatea unui teren. Mostenitorul celeilalte jumatati a primit Titlu de Proprietate (legea 18).Intabularea s-a facut abuziv si a intrat peste o ... (vezi toată discuția)
Casa pe hotar pera pera Buna ziua, As dori ca cineva sa ma ajute cu o informatie,daca se poate. Am cumparat un teren si dupa ce am facut cadastrul ,am constatat ca lipseste teren ... (vezi toată discuția)