avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate asociatia de proprietari sa aplice amenzi?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate asociatia de proprietari sa aplice amenzi?

Buna ziua,
Intrebarea mea este foarte simpla: Poate asociatia de proprietari sa aplica amenzi?

Eu m-am uitat in STATUTUL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI si nu am gasit nimic legat de asta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trip , utilizator 11:27, 11 Decembrie 2014
Nu !
Doar anumite autoritati ale statului sunt abilitate, prin legi speciale, sa aplice amenzi.
Probabil ca anuntul a fost facut pentru a trezi energii in asociatie ...
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Intreb pentru ca am vazut la avizier o foaia prin care se facea un anunt, ca daca nu se respecta normele de convietuire impuse de catre stat asociatia de proprietari o sa aplice amenzi. - Aceasta este foaia [ link extern ]

Am cautat legea nr.61/1991 iar la partea contraventii asta este ce am gasit:
Art. 5. - (1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera

Intrebare: Asociatia de proprietari poate obtine imputernicire de la primar?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
trip, utilizator
Asociatiile de proprietari prin norma de infiintare,organizare si functionare nu detin autoritatea si competenta sa aplice sanctiuni pecuniare
Asociatiile de proprietari nu pot solicita competente peste limita legal prevazuta
Din anuntul postat rezulta concret ca presedintele de asociatie precizeaza dispozitiile L nr 61/1991
In anunt nu se face atentionarea ca asociatia de proprietari va aplica sanctiunile precizate in L nr 61/1991
Constatarea si consemnarea contraventiilor la L nr 61/1991 republicata intra in competenta agentilor de politie,care detin autoritatea si competenta sa aplice sanctiunile legal preavzute
Asociatia de proprietari ,in cazuri motivate are dreptul sa sesiseze oficial politia pentru constatarea,consemnarea si sanctionarea faptelor de tulburarea linistii publice,
nerespectarea curateniei si igienei,pentru care agentul constatator poate dispune sanctiuni legal prevazute
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Amenda poparlan poparlan poate comitetul executiv sa amendeze un locatar care umbla mereu la camerele de supraveghere montate legal? persoana a fost avertizata de politie care a venit ... (vezi toată discuția)
Cum pot determina un compartiment din primarie sa dea sanctiuni asociatiilor care incalca legea? gev gev Buna ziua, in L.196/2018 art.102 sunt specificate faptele care constituie contraventii, cuantumul amenzilor si cine face constatarea - departamentul ... (vezi toată discuția)