avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme muzica vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme muzica vecin

Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare si e cam greu sa muncești cand suna muzica tare cu bass ( nu am nici o problemă dacă e weekend ). Am discutat cu el dar nu vrea sa inteleaga. Este vreo reglementare specială pe perioada de urgență ? Sau rezolv ceva cu o plângere la poliție chiar dacă muzica canta in afara orelor de liniste cand are voie .
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Adrian420, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 23 Octombrie 2020
Nu exista dispozitie expresa care sa opereze in perioada de pandemie
Exista dispozitie prevazuta de disp L nr61/1991 republicata care impune program de liniste si dispozitia asociatiei de proprietari prevazuta in regulamentul de ordine interioara
Politia...in temeiul disp L nr 61/1991 are autoritatea si competenta sa se implice in verificare,eventual constatare incalcare dispozitii in vigoare dar...de cele mai multe ori se retine si motiveaza ca nu detine baza tehnica pentru determinat pragul fonic
Dispozitia in vigoare prevede prag fonic de 30-32 db in apartament
Autovehiculele pe drumul public pot genera zgomote la pragul fonic de 62-64 db dar autoritatile nu aplica sanctiuni
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici un prag fonic, legea 61/1991 nu prevede asa ceva.
[ link extern ]
Se poate face reclamatie la politie, sau la politia locala, pentru incalcarea art. 2 /26 .
Amenda este de minim 500 RON.

Mersi , dar /25 si /26 nu sunt aceleasi lucruri la esenta. Doar scrise in mod diferit?

latka a scris:

Nu exista nici un prag fonic, legea 61/1991 nu prevede asa ceva.
[ link extern ]
Se poate face reclamatie la politie, sau la politia locala, pentru incalcarea art. 2 /26 .
Amenda este de minim 500 RON.



25 e pentru deranj in afara orelor de liniste. Daca ala e mai aproape de adevar, folositi-l. Se sanctioneaza cu minim 200 Ron.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2020
latka, utilizator
Nu exista nici un prag fonic

Daca tot sustineti ca nu exista "nici un prga fonic",mai cititi si
Regulamentului Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice, Anexa nr. 1 la Hotărîrea Guvernului nr.384 din 12 mai 2010,
Legea nr.10-XVI din 3 ianuarie 2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice, normativul în construcţii NCM E.04.02-2006 ,,Protecţia contra zgomotului”.
Pragul de audibilitate, adică liniștea, are "O" decibeli, în timp ce vorbitul în șoaptă are o valoare de 30 de decibeli.
De la 65 de decibeli apare pragul de oboseală, la acest prag ajungând activități ca urmărirea televizorului sau o conversație mai animată. Dacă dai cu aspiratorul sau strigi se produc în jur de 75 de decibeli.

Traficul foarte greu are valoarea de 80 de decibeli și începe să fie nociv pentru ureche. Peste această valoare se situează lătratul unui câine de talie mare, cu valoarea de 90 de decibli – acesta reprezintă prag de pericol, zgomotul fiind deja deranjant, iritant) – în timp ce claxonul are o valoare de 100 de decibeli. Sirena unei ambulanțe ajunge la 110 decibeli, iar decolarea unui avion ajunge la 120 decibeli, acesta fiind considerat ca fiind pragul de durere, iar, ceea ce trece de această valoare, poate duce la pierderea auzului.

[ link extern ] /
Poluarea fonică
1. Bogătean Izabella-Claudia IPMI-IIIÎndrumător ştiinţific:Conf. Univ. Dr. Nicolae Chirilă
constituie contraventie tulburarea fara drept a linistii persoanelor din locuinte sau din alte imobile cu functiuni echivalente locuirii, intre orele 7:00-14:00 si 16:00-23:00 de catre orice persoana, prin depasirea nivelului de presiune acustica de 35 dB, masurat in interiorul locuintei sau a imobilului persoanei vatamate, in camera indicata de aceasta, cu ferestrele inchise, ca urmare a producerii de zgomote, larma, strigate, tipete ori alte manifestari similare sau a folosirii oricarui aparat, obiect ori instrument muzical.

Alte discuții în legătură

Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, caravana trece veronik veronik Buna seara, In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)