Nu exista nici un prag fonic
Daca tot sustineti ca nu exista "nici un prga fonic",mai cititi si
Regulamentului Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice, Anexa nr. 1 la Hotărîrea Guvernului nr.384 din 12 mai 2010,
Legea nr.10-XVI din 3 ianuarie 2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice, normativul în construcţii NCM E.04.02-2006 ,,Protecţia contra zgomotului”.
Pragul de audibilitate, adică liniștea, are "O" decibeli, în timp ce vorbitul în șoaptă are o valoare de 30 de decibeli.
De la 65 de decibeli apare pragul de oboseală, la acest prag ajungând activități ca urmărirea televizorului sau o conversație mai animată. Dacă dai cu aspiratorul sau strigi se produc în jur de 75 de decibeli.
Traficul foarte greu are valoarea de 80 de decibeli și începe să fie nociv pentru ureche. Peste această valoare se situează lătratul unui câine de talie mare, cu valoarea de 90 de decibli – acesta reprezintă prag de pericol, zgomotul fiind deja deranjant, iritant) – în timp ce claxonul are o valoare de 100 de decibeli. Sirena unei ambulanțe ajunge la 110 decibeli, iar decolarea unui avion ajunge la 120 decibeli, acesta fiind considerat ca fiind pragul de durere, iar, ceea ce trece de această valoare, poate duce la pierderea auzului.
[ link extern ] /
Poluarea fonică
1. Bogătean Izabella-Claudia IPMI-IIIÎndrumător ştiinţific:Conf. Univ. Dr. Nicolae Chirilă
constituie contraventie tulburarea fara drept a linistii persoanelor din locuinte sau din alte imobile cu functiuni echivalente locuirii, intre orele 7:00-14:00 si 16:00-23:00 de catre orice persoana, prin depasirea nivelului de presiune acustica de 35 dB, masurat in interiorul locuintei sau a imobilului persoanei vatamate, in camera indicata de aceasta, cu ferestrele inchise, ca urmare a producerii de zgomote, larma, strigate, tipete ori alte manifestari similare sau a folosirii oricarui aparat, obiect ori instrument muzical.