avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Nu mai stim ce sa facem. Avem niste vecini ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Nu mai stim ce sa facem. Avem niste vecini foarte ...

Buna ziua,

Nu mai stim ce sa facem. Avem niste vecini foarte galagiosi. Nu respecta nicio ora de liniste. Bubuie si fac galagie toata ziua. Spala la masina automata de rufe si la 1 si 20 noaptea, tropaie, muta lucruri inclusiv la ore tarzii etc. Acestia au o fata care a nascut doi copii si care nu locuieste la ei, dar isi aduce copii la vecini in apartament. Pana de curand copilul tropaia si facea galagie dimineata de cand se scula cu mici pauze pana noaptea tarziu. Daca le batem in perete ne injura si ne ameninta.

De cateva zile nu am mai auzit acel copil, dar mai nou fata vecinilor a nascut de cateva luni si isi aduce bebelusul la vecini (bunici), unde plange, inclusiv noaptea etc. Suntem noi obligati sa suportam copilul al carui parinti nu locuiesc aici?

Nu mai suportam. E normal ca o tanara care nu locuieste aici sa isi aduca copiii la bunici, copii care fac o galagie infernala?Normal ar trebui ca parintii copiilor sa si-i creasca acolo unde locuiesc, nu sa ii aduca aici la bunici unde deranjeaza! Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari in bloc, nici administrator.. Va rog sa nu imi spuneti sa imi izolez eu apartamentul.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
ElisabetaAlbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 23:01, 29 Iulie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa va izolati apartamentul, puteti chema politia, conform legii, pentru incalcarea art. 2 litera 26 din legea 61/1991.[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti chema politia, conform legii, pentru incalcarea art. 2 litera 26 din legea 61/1991.

Politia se abtine sa mai aplice sanctiuni pe disp L nr 61/1991 republicata si completata,pentr motivul ca nu detine baza tehnica pentru masurat pragul fonic al zgomotelor si multe dintre procesele verbale de contraventie sunt contestate in instanta care in multe dosare dispune decizii de anulare PV
Unica autoritate care detine autoritate si competenta si baza tehnica pentru masurat pragul fonic este comisariatul garzii de mediu - care poate dispune verificari si eliberare de documente legale care sa ateste pragul fonic existent la momentul verificarii in baza carora instantele de judecata pot dispune decizii de sanctionare persoane care incalca normele in vigoare si provoaca disconfort fonic
Dați exemple din acele multe dosare despre care vorbiți, precum ca poliția nu are bază tehnica de măsurat fonic. :))))

Nu mai induceți în eroare utilizatorii forumului cu această aberație pe care o postați permanent, în legea 61/1991 nu este pomenit nici un prag fonic.
Nu mai induceți în eroare utilizatorii forumului cu această aberație

Mai informati-va ,inainte sa va angajati in aspecte pe care nu le stapaniti
Lecturati initial Legea nr. 121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant
Modificări (2), Puneri în aplicare (5), Referinţe (4), Referinţe în jurisprudenţă,publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 604 din 23 iulie 2019. si veti constata ca nu politia detine autoritatea si competenta sa realizeze hartile strategice de zgomot ci autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului in concordanta cu deciziile Comisiei Europene
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
ynocentta, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alo, chiar nu vreți să citiți până la capăt. Discuția e despre legea 61/1991, unde nu este vorba despre vreun prag fonic, prin urmare poliția nu are nevoie de nici o măsurătoare.

Prin urmare poliția poate constata și da amenzi după propriile constatări. Mai ales dacă există plângeri.

Nu invocați alte legi care nu au legătură cu subiectul. Legea 121 din 2019 spune:
"Prevederile prezentei legi nu se aplică zgomotului generat de:
a) persoana expusă;
b) activitățile casnice;
c) vecini;"
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)
Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)