avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme muzica vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme muzica vecin

Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare si e cam greu sa muncești cand suna muzica tare cu bass ( nu am nici o problemă dacă e weekend ). Am discutat cu el dar nu vrea sa inteleaga. Este vreo reglementare specială pe perioada de urgență ? Sau rezolv ceva cu o plângere la poliție chiar dacă muzica canta in afara orelor de liniste cand are voie .
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Adrian420, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 23 Octombrie 2020
@latka
Tot ii trageti cu garda de mediu, unde ati vazut in lege vreo atributie a garzii de mediu, de masurare a nivelului de zgomot ?

Nu am obligatia sa va solutionez pretentiile.
Daca chiar va intereseaza unde am vazut in lege vreo atribuitie a garzii de mediu de masurare a nivelului de zgomot,
faceti efortul si lecturati Legea nr. 121/2019 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant,publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 604 din 23 iulie 2019. in vigoare de la 26 iulie 2019
Ca sa nu va rataciti in dispozitii,acordati atentie si la art 74=atributii garda de mediu
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Ce treaba are legea 121/2019 cu legea despre care vorbeam inainte !?
Discutam (ma rog, daca se poate numi discutie) despre legea 61/1991, actualizata, in 2020 si nu stiati de asta.

Acum ati "sarit" la altceva. Ce legatura e intre legea 61/1991 si legea 121/2019 ? Se refera ea la programul de liniste din blocuri, la convietuirea dintre vecini ? :)))) Nici macar nu ati citit legea :))))

" Prezenta lege (121/2019) stabilește cadrul general pentru dezvoltarea măsurilor de reducere a zgomotului emis de sursele principale de zgomot, în special de vehiculele rutiere, feroviare și de infrastructura acestora, de aeronave, de echipamentele industriale și de cele destinate utilizării în exteriorul clădirilor, precum și de mașinile industriale mobile."

Puteti chema politia, dupa legea 121/2019, sa constate contraventii, ca vecinul cinta zgomotos ? Ia sa vedem :

Prevederile prezentei legi nu se aplică zgomotului generat de:
a) persoana expusă;
b) activitățile casnice;
c) vecini;


Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, caravana trece veronik veronik Buna seara, In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu mai stim ce sa facem. avem niste vecini foarte ... ElisabetaAlbu ElisabetaAlbu Buna ziua, Nu mai stim ce sa facem. Avem niste vecini foarte galagiosi. Nu respecta nicio ora de liniste. Bubuie si fac galagie toata ziua. Spala la masina ... (vezi toată discuția)