avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru notarial

Cand nu se plateste taxa de timbru notarial pentru succesiune si ce valoare are aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:07, 11 Decembrie 2014
Nu mai exista taxa de timbru notarial.
Dvs platiti un onorariu notarului si daca dezbateti succesiunea in termen de doi ani de la deces sunteti scutit de impozitul pe succesiune de 1% calculat la valoarea masei succesorale si acest impozit il percepe notarul si il vireaza statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor otilia64 otilia64 Dupa decesul tatalui meu in data de 13 iunie 2014, in cat timp trebuie facuta succesiunea intre mostenitori, adica mama mea, sora mea si cu mine. (vezi toată discuția)
Succesiune mihaisele mihaisele In cazul unei succesiuni ( e vorba de un apartament ), se mai plateste taxa de timbru sau doar onorariul notarului + restul de cheltuieli ? (vezi toată discuția)
Succesiune victorstanescu74@yahoo.com victorstanescu74@yahoo.com Taxa notariala pentru dezbaterea succesiunii se restituie dacă unul din moștenitori nu se prezintă la nici unul dintre termene? Dacă nu, care este ... (vezi toată discuția)