avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Dupa decesul tatalui meu in data de 13 iunie 2014, in cat timp trebuie facuta succesiunea intre mostenitori, adica mama mea, sora mea si cu mine.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:22, 22 Septembrie 2014
Nu este o perioada de decadere din acest drept. Insa daca dezbateti succesiunea in maxim doi ani de la deces, veti fi scutiti de plata impozitului.
Auzisem de un termen de maxim 6 luni, caz in care ar fi fost o scutire de taxe, dar cine mi-a dat aceasta informatie nu mi-a dat mai multe explicatii.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
otilia64, utilizator
Nu exista termen de scutire de taxe, se plateste onorariul notarului si taxe de intabulare daca aveti imobile intabulate. Aveti un termen de 1 an de optiune succesorala in care puteti accepta expres sau renunta la succesiune prin declaratii notariale iar pana in 2 ani de zile de la deces nu platiti impozit catre stat 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala anatanase86 anatanase86 Vreau sa deschid succesiunea si as dori sa stiu care este perioada de reducere pt masa succesorala (daca exista asa ceva) de la data decesului si cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nita Lacramioara Nita Lacramioara Ce reprezintă termenul dat de la decesul defunctului, până la dezbaterea succesiunii? In articolul publicat pe siteul Dvs, specifică doar termenul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)