avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Vreau sa deschid succesiunea si as dori sa stiu care este perioada de reducere pt masa succesorala (daca exista asa ceva) de la data decesului si cat ar fi procentul
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
anatanase86, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:47, 14 Ianuarie 2021
Reducerea consta in faptul că dacă dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deces, sunteti scutit de plata impozitului de 1% din valoarea masei succesorale, urmând să achitați doar taxele notariale.
Multumesc pt raspuns, auzisem ca ar exista o reducere notariala sau din impozitul pe masa succesorala daca deschid succesiunea in termen de 6 luni de la dala decesului din acest motiv am intrebat.
Informația e din categoria telefonul fără fir.
6 luni era termenul de opțiune succesorala conform vechiului Cod civil
Reducerea de taxe notariale se aplica in cazul terenurilor situate în extravilan, care au făcut parte din programul național de înregistrare sistematică.
2 ani de la deces este termenul până la care nu se achita impozitul pe masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor otilia64 otilia64 Dupa decesul tatalui meu in data de 13 iunie 2014, in cat timp trebuie facuta succesiunea intre mostenitori, adica mama mea, sora mea si cu mine. (vezi toată discuția)
Succesiunea Nita Lacramioara Nita Lacramioara Ce reprezintă termenul dat de la decesul defunctului, până la dezbaterea succesiunii? In articolul publicat pe siteul Dvs, specifică doar termenul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune vasile 65 vasile 65 doresc sa stiu care este termenul maxim sa faci succesiunea (vezi toată discuția)