avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

doresc sa stiu care este termenul maxim sa faci succesiunea
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:15, 1 August 2011
Maxim?!

Succesiunile se deschid prin moarte. Aveti termenul de optiune succesorala de 6 luni de la deces in care puteti sa aceeptati pur si simplu succesiunea, sa o acceptati sub beneficiu de inventar sau sa renuntati la ea. Succesiunea se considera ca este acceptata si tacit daca succesibilul face acte de administrare si conservare ale bunurilor defunctului.

Pana in termen de 2 ani nu platiti impozit de 1% pe valoarea bunurilor succesorale.

Deci maximul depinde de dvs!
indicat ar fi sa se dezbata succesiunea la notar in intervalul de sase luni de la decesul persoanei dupa care se face succesiunea. mai ales ca exista si o reducere la taxele notariale.
Nu exista nici o reducere a taxelor daca dezbateti succesiunea in termen de 6 luni, nu platiti acel impozit de 1% din valoarea masei succesorale daca dezbateti in termen de 2 ani de la deces, doar atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar anamaria01 anamaria01 Un major poate cere dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar si in ce conditii? Exista un termen anume in care se poate dezbate o astfel de succesiune? ... (vezi toată discuția)
Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)