avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acces cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acces cartea funciara

Buna ziua,
Vrau sa vand apartamentul detinut in proprietate si notarul a solicitat un extras cf de autentificare, Cf fiind colectiva (ansamblu nou de locuinte) iar momentan nu se poate obtine deoarece a fost solicitat un alt extras de un alt proprietar si blocata Cf ptr drumul de acces.
Se blocheaza si Cf colectiva? Credeam ca doar cea individuala. Este blocata de azi si pana vinerea viitoare iar eupana vineri maxim am termen de vanzare-cmparare ptr un alt imobil. Deci neaparat trebuie sa vand apartamentul. Ce se poate face? A mai intalnit cineva aceasta situatie?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: maaruaa , utilizator 15:29, 15 Decembrie 2014
Va prezentarti la notar cu cumparatorul si demarati operatiunea de perfectarea actelor de vanzare cumparare.
Notarul este cel car cere extrasul de carte funciara.
Va multumesc pentru raspuns, dar in textul mesajului am precizat ca notarul este cel ce a solicitat extras de autentificare si a primit raspuns ca CF Colectiva ce face referire la drumul de acces, este blocata deoarece un alt proprietar al acestui complex rezidential a cerut la randu-i printr-un notar un extras. Intrebarea era daca se blocheaza si CF colective? Se poate elibera certificatul pe parti, adica doar de pe CF individuala si sa semnam asa cu acordul partilor? A mai intampinat cineva acesta situatie?
Multumesc
Cf idnividuala nu e blocata deci teoretic puteti face tranzactia in Cf colectiva nu se noteaza proprietari ci doar suprafete construite, utile, parti comune...
Dar... Notarul are dreptate intotdeauna #-o
(cautati un alt notar poate "fata" lui de contact cu CF se descurca mai bine decat "fata" primului )
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara doar la notarul unde va avea loc tranzactia? camelllia camelllia Buna ziua. Am un teren de vanzare in alta localitate. Exista un client dispus 90% sa cumpere. Eu pot merge in general doar joia si vinerea sa ii arat ... (vezi toată discuția)
Cotă parte indiviză pentru case în ansamblu rezidențial adrian.miu adrian.miu Cum se calculează cota parte indiviză în cazul proprietăților case + curte la un ansamblu rezidențial? Proprietarii din ansamblul rezidențial nu detin ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari tanasievladgrigore tanasievladgrigore Buna ziua, Am cumparat un teren la marginea unui mini ansamblu rezidential saumai bine spus sunt cateva case care s-au constituit intr-o asociatie. ... (vezi toată discuția)