avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare parchet

Buna seara! am si eu nevoie de un raspuns la o nelamurire.
Sotul meu in anul 2012 a avut un conflict cu un vecin ce s-a lasat cu o plangere penala din partea vecinului. Politistul care se ocupa de caz i-a spus acestuia acum cateva luni ca respectivul si-a retras plangerea si ca dosarul a fost trimis catre procuror. Astazi eu am gasit in cutia postala o instiintare cu urmatorul continut " In atentia ____________domiciliul __________
In conformitate cu prevederile art.260 si art 261 din codul de procedura penala va instiintam ca la data ______ ora______ am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a comunicarii, in cauza ce formeaza obiectul dosarului _____________ al Parchetului de pe langa judecatoria constanta, cu sediul __________________
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 15 zile de la afisarea prezentei pentru inmanarea comunicarii la sediul Parchetului de pe langa judecatoria Constanta
In cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru ridicarea comunicarii in termenul de 15 zile, se va considera comunicata la implinirea acestui termen"

Intrebarea mea este...pot merge eu in calitate de sotie sa ridic aceasta hartie, sotul meu fiind plecat din tara pt urmatoarele 4 luni? Termenul de ridicare este de 15 zile de la primirea acestei instiintari? ca nu prea inteleg din felul in care e redactata. Daca respectivul si-a retras plangerea hartia asta se refera la inmanarea rezolutiei procurorului? pentru ca m-am uitat pe acele articole 260 si 261 si este vb despre citare. Iar daca respectivul si-a retras plangerea nu pricep de ce s-ar mai trimite citatie de la parchet.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dvs nu aveti calitate in respectivul dosar, si va trebuie un mandat special, din partea sotului (procura speciala), sau puteti contacta un specialist care sa il reprezinte pe sotul dvs. este posibil sa fie vorba despre comunicarea solutiei din dosar, sau altceva, dar trebuie sa mergeti sa ridicati respectiva comunicare.
am inteles. dar avocatului nu ii trebuie procura din partea sotului? pentru ca asta e o mare problema in cazul nostru. el e pe vapor si chiar nu vad cum ar putea sa o trimita... nici nu cred ca in vreunul din porturile pe care le face contractul asta exista consulat sau ambasada :(
Sotul dvs. are posibilitatea sa incheie la distanta, un contract cu avocatul ales.
In baza acestui contract, avocatul se prezinta cu delegatie la Parchet si poate ridica Comunicarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am primit asta astăzi pe e-mail, poate cineva să explice, ... Ponshide Ponshide Buna, Am primit asta astăzi pe e-mail, poate cineva să explice, vă rog, sunt student în România, așa că nu știu cu adevărat legile și cum ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchetul de pe langa judecatorie mariusTFT mariusTFT Buna ziua , O buna prietena a gasit in posta astazi o instiintare : In atentia doamnei .................. In conformitate cu prevederile art. 260 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am gasit zilele trecute in cutia postala o hartie ... Mario356+58 Mario356+58 Buna ziua, Am gasit zilele trecute in cutia postala o hartie pe care scrie: \"instiintare dosar nr xxxx/P/2020 In conformitate cu prevederile art 260 ... (vezi toată discuția)