Sunt consternat :cum poti demonstra reaua credinta a unui tert cumparator,in cazul cand cei doi,vanzatorul(debitor) si cumparatorul(tert) sunt intelesi sa se sustraga unei executari silite,de catre un creditor eligibil,(am si o hotarare definitiva si irevocabila),dar pe care nu o poat pune in executare,actele facute intre cei doi(debitor si tert),aducandu-l pe debitor in starea de insolvabilitate.Exista un proces verbal semnat si acceptat in fata unui executor,prin care debitorul isi ia angajamentul ca in ziua X plateste datoria,si cu 3(trei) zile inainte de termen,vinde amicului(tertului) bunul(imobil).Iar una din conditiile reusitei actiunii pauliene este de a demonstra reau credinta a dobanditorului !?Sunt in proces,mi sa respins cererea actiuni pauliene,motivatia fiind aceea ca din actele depuse si marturiile martorilor nu reiasa reaua credinta a cumparatorului,in conditiile in care tot orasul cunoaste relatia intre cei doi,plus faptul ca debitorul este dator la o multime de cetateni.Chiar va rog dati-mi o solutie,este singura posibilitate de a mai recupera ceva din datorie,voi face apel la solutia data,am avocat,dar ce sa zic,deci este ultima varianta,actiunea pauliana,de a mai recupera LEGAL,datoria.Va multumesc !
Actiunea pauliana este actiunea pusa la indemana creditorului pentru a obtine revocarea sau desfiintarea judiciara a actelor juridice incheiate de debitor in frauda intereselor sale, in speta un contract de vanzare-cumparare.
Probabil ca vi s-a respins actiunea la instanta de fond, luati legatura cu avocatul (sau altul) si folositi calea de atac pe care v-o ofera instanta de fond.
Multumesc pentru amabilitate,dar......incerc LEGAL,IN LIMITA LEGI,sa obtin ceeace ,tot legiutorul mi-a dat: dreptate"definitiv si irevocabil",iar cu aceasta hotarare,chiar nu am ce face !Daca e posibil,....ma repet....conform Noului(dar si a vechiului) Cod Civil,art.1562-65,intr-un caz de "aranjament",cum pot eu,creditor,intr-adevar de buna credinta,sa demonstrez,reaua credinta a cumparatorului(a tertului), a debitorului,fiind dovedita,dar nerelevanta intr-o actiune pauliana !? Da,urmeaza calea de atac,apelul,.....dar....speranta..... MOARE ultima,NU ? Cu multumiri si complimente ,daca e posibil,un raspuns....ingineresc.!
Dragii mei , am pierdut si ultima speranta de a obtine datoria de la prietenul-talhar, legiutorul,minunatul nostru legiutor a considerat ca , cumparatorul a fost de buna credinta , cu toate dovezile clare , ce demonstrau intelegerea intre cei doi , vanzator si cumparator.Definitiva. Ei rad , iar eu am ramas cu paguba , neramanandu-mi altceva decat sa gasesc o alta cale de-am obtine dreptatea. Multumesc pe aceasta cale....celor competenti si care cel putin in cazurile mele s-au abtinut sa-mi dea vreun raspuns........sau poate chiar nu au avut ce raspuns sa dea . In acest ultim caz ,macar cei tineri ,luptati-va si schimbati ,inca odata si inca odata aceste legi , care favorizeaza in mare masura INFRACTORUL. Am mai multe articole cu un numar ridicol de raspunsuri.....sa fie incompetenta sau chiar lipsa unor legi? , daca e asa , ce mai asteptati.?.....Multumesc.
Contracte
Dia7
Speta:
Bunicii doresc sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil nepotului. Fiul lor are un dosar de executare silita, nu lucreaza, nu detine ... (vezi toată discuția)
Donatie?
elena_smen
Tata e dat in judecata pentru ca nu si-a platit leasingul la masina de 2 ani.i se opreste lunar cate o treime din salariu.intrebarile mele sunt:ar putea sa-i ... (vezi toată discuția)