avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusire de bani sub identitate falsa!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusire de bani sub identitate falsa!

Buna! As dorii sa stiu ce pedeapsa risca cineva care a scos banii de abonamente ale altei persoane pretinzand ca este varul acestuia! (acesta fapta fiind comisa intr-o scoala)!
Bineinteles persoana in cauza a trebuit sa prezinte actul de identitate de unde ia fost scrisa seria!
Problema e ca acuzatul pretinde ca este nevinovat iar buletinul lui a fost declarat pierdut in urma cu cateva luni , acesta detinand bineinteles alt buletin care are o alta serie decat cea folosita pentru scoaterea acelor bani!
Deci fapta a fost comisa cu fostul lui buletin! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sebi96 , utilizator 20:22, 11 Decembrie 2014
Sesizati organele de politie pentru infractiunile de fals, uz de fals si fals de identitate si inselaciune (art. 323 si 327, 244 cod penal).
Problema nu se rezuma numai la acel "var" care a ridicat banii, ci se extinde si la casier, pentru neglijenta in serviciu, pentru ca nu trebuia sa faca o plata de bani altei persoane decat daca acesta prezenta o procura speciala in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Marcel Mihalache, Avocat
Mi se pare foartea normal! Insa as dorii sa stiu daca acel "var" risca vreo pedeapsa tinand cont ca el nu detine buletinul cu pricina! Doresc sa stiu acest lucru deoarece imi este prieten!
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
sebi96, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 capete de acuzare packardbell packardbell Buna ziua, in urma cu cateva luni ( 6 ) am facut o prostie . Un baiat si-a uitat protofelul la mine , eu mai prost de fel i-am luat buletinul m-am dus la banca ... (vezi toată discuția)
Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune? gogu88 gogu88 o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a ... (vezi toată discuția)