avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

Buna ziua.As vrea sa stiu care sunt onorariile executorilor judecatoresti din Iasi si daca imi poate cineva recomanda un excutor.
Daca vreau sa ii puna poprire pe salariu debitorului trebuie acordul institutiei unde acesta munceste? Cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: simona35 , utilizator 14:04, 3 Iunie 2009
In ceea ce priveste onorariile executorilor judecatoresti, cititi Ordinul 2550 / 2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale ale acestora.
Pentru poprirea salariului debitorului, aveti nevoie doar de incuviintarea executarii silite emise de catre instanta ci nu si a, angajatorului respectiv. Angajatorul este obligat sa dea curs cererii executorului judecatoresc de infiintare a popririi.
Executor judecatoresc Andrei Cezar.
1. Pentru punerea in executare trebuie sa depuneti o cerere la executorul judecatoresc si titlul executoriu in original (plus o taxa de timbru de 4 lei);
2. Asa cum v-a precizat si colegul Mihail, nu este necesar acordul institutiei unde lucreaza debitorul intrucat aceasta este obligata conform legii sa se conformeze si sa procedeze la poprire;
3. Privitor la onorarii, va recomand sa negociati cu ex. jud. onorariul perceput si mai ales suma pe care o veti plati dvs. la incheierea contractului (precizez ca onorariul integral si cheltuielile de executare vor fi recuperate de la debitor).

Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc- onorariu; costuri Pantaziroxana Pantaziroxana Buna ziua . Cam cat cost onorariul unui executor judecatoresc ? Eu stau la comun cu sotul si copii mei , soacra , sora sotul meu si copii acesteia , dupa ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc trimite scrisoare recomandata? flori9 flori9 Buna ziua, am primit la cutia postala o instiintare pt a ridica o recomandata. Vreau sa va intreb daca imi poate veni de la executorul judecatoresc scrisoare ... (vezi toată discuția)
Costuri executare silita robertsega32 robertsega32 Care ar fi costurile executarii silite, pentru debitor, la suma de 250 milioane? Nu reusesc sa gasesc nicaieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)