avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen

Buna ziua,
1.pentru a depune cererea de examinare intr-un dosar,cum trebuie sa calculez ?
am 5 zile de cand s-a pronuntat solutia?
s-au 5 zile de la data (inclusiva ) primirii comunicarii?
2.vacanta judecatoreasca de cand incepe?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:49, 12 Decembrie 2014
1. Ce anume atacați cu cerere de reexaminare?

2. Iarna nu este vacanță judecătorească. Este adevărat că am văzut pe site-ul unor instanțe un alt program la arhive și la registraturi la finalul anului, dar nu cunosc motivul pentru care procedează așa. Prevederea pe care o puteți citi mai jos este din Hotărârea nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
Art. 159
(1) Vacanţa judecătorească este de două luni în fiecare an calendaristic, în intervalul 1 iulie - 31 august.
..........................
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu apare dosarul pe site-ul portal.just.ro morarubogdan morarubogdan Buna seara, de aproximativ 3 saptamani, am bagat dosarul pentru inmatricularea unui autovehicul fara plata taxei auto printr-un avocat. Am verificat si astazi ... (vezi toată discuția)
De unde descarc o hotãrâre a curþii de apel? remuss remuss Buna ziua.Ma poate cineva indruma de unde descarc o hotarare a curtii de apel Suceava?Cum procedez ?multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt interesat..........! loris gabriel loris gabriel Ma scuzati as vrea sa stiu si eu cat dureaza vacanta judiciara(judecatoreasca).... si datele mai precise de cand ...pana cand...?.Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)