avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz familie

Bună ziua,

Sunt Alex și de la 18 ani am fost dus de părinți să înființez o firmă de instalații și un cont de bancă pe numele meu.Nu am fost forțat de ei să fac asta decât moral ,că familia are datorii și trebuie să facă asta pe numele meu pentru a le achita,asta scutindu-i de anumite taxe, apărând astfel un SRL-D.
Au fost/sunt (?) 3 angajați pe firmă și nu au fost încasări deloc timp de 1 an. Pur și simplu nu au vrut să facă nimic pe ea.Din pricina angajaților și altor taxe ,datoriile au crescut foarte mult și din câte știu eu contabila nu a fost plătită de mult timp iar părinții nu vor să se intereseze nici măcar cât de multe datorii sunt pe acea firma să-mi fac o idee.

Acum am 19 ani ,datoriile cresc în continuare și i-am întrebat zilnic aproape dacă nu săptămânal,ce vor să facă în continuare cu firma de pe numele meu că eu am avut un plan de viitor înainte de a înființa firma și eu nu mai pot să stau așa.
Mereu mă ceartă că din cauza mea fac datorii și că nu vreau să-i ajut cu nimic,practic eu sunt cel care sunt tras la răspundere în ciuda faptului că amândoi nu mai muncesc ,doar se împrumută de la alții.
Trăiesc într-un stres zilnic,noaptea nu pot să dorm. Am pierdut bac-ul,voiam să merg la facultate,am pierdut șomajul din cauza firmei și nu mai pot să trăiesc așa. Mi-au luat toți banii pe care i-am adunat până acum (de la zile de naștere/plugușor/muncă de vară etc) și spun să plătesc eu datoriile firmei că sunt major și că nu mai au treabă cu mine.Iar eu le-am spus că nu am intenții să le plătesc lor datoriile și că vreau să învăț o meserie să am un rost dacă nu am prins facultatea.Și de atunci numai scandaluri monstru și până la concluzia în care să mă dea afară din casă.Se uită la mine numai cu ură și dealtfel și eu la fel către ei...

Chiar dacă plec de acasă,bani de buzunar nu am,nu știu meserie,am datorii și nu pot să fac absolut nimic singur.


Și doresc o cale legală în instanță referitor la ce am scris mai sus.De aceea postez aici pentru ajutor,că nu prea știu exact pentru ce i-aș ataca în instanță și cum se procedează.Dacă puteți să raspundeți aici cu orice fel de detalii,mi-ar fii tare de ajutor.

Pe lângă asta m-am gândid să merg și la poliție dar nu știu dacă are legătură cu acest forum și vă întreb din punct de vedere cetățenesc ce ați face sau ce pot face în acest caz?

*țin să menționez că nu mai există altă cale decât cele două menționate mai sus


Mulțumesc pentru atenție și vă rog să mă ajutați
Cel mai recent răspuns: alexandru20146 , utilizator 16:02, 17 Decembrie 2014
În primul rând, suspendă activitatea firmei.Mergi la ORC şi acolo declari suspendarea activităţii. Apoi, ută-ţi un loc de muncă.Sunt fabrici care fac calificare la locul de muncă, Oficiul Forţelor de muncă organizează cursuri de calificare, etc., orientează-te, eşti tânăr şi cu ai viaţa în faţă, nu-ţi irosi energia cu cearta cu părinţii şi cu procese, procesele costă bani, timp şi nervi şi nu câştigi nimic.
Activitatea firmei nu poate fi suspendata daca exista datorii la bugetul de stat, din cate stiu.
Nu vi se poate intampla nimic daca exista datorii ale firmei. Doar daca sunteti administrator si exista operatiuni ilegale in contabilitate atunci puteti fi tras la raspundere, chiar si penal (depinde de ce exista). Daca nu ati platit contabila sau impozitele nu e o chestiune penala. Fiscul sau datornicii intai pun poprire pe conturile bancare si le golesc, apoi scot proprietatile firmei la vanzare. Daca nu e nimic nu iau nimic.
Dupa care, in momentul in care debitele vor depasi suma de 50.000 va fi declansata, la cerera Anaf, procedura simplificata a insolventei, in cadrul careia este posibila atragerea raspunderii personale a administratorului. Sfatul meu este sa apelati la sprijinul unui avocat specializat, care sa identifice solutii...daca doriti, puteti iesi din situatia asta, insa trebuie sa actionati. Pe masura ce stati, debitele vor creste. Plus ca, dupa cei 5 ani, s-ar putea sa aveti probleme cu contributiile de care, momentan, sunteti scutit ca si SRL-D
In primul rand renuntati la cei 3 salariati, banuiesc ca sunt angajati fictiv, cel mai sigur pentru dvs. ar fi sa obtineti demisiile lor. In felul acesta nu o sa mai aveti de platit o mare parte de taxe. O parte din datoriile acumulate sunt cu stopaj la sursa (contributiile salariatilor) iar neplata lor va poate atrage raspundere penala. Deoarece aveti datorii catre bugetul de stat veti pierde calitatea de debutant si va trebui sa platiti tot ajutorul de stat de care ati beneficiat (taxele de infiintare, reducerile la contributii). Cel mai indicat ar fi sa declarati insolventa sau chiar falimentul firmei.

Alte discuții în legătură

Probleme contabile alxand alxand buna ziua-va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o probl. destul de complicata zic eu -sunt adm.unei firme care de 6 luni nu mai are activitate fara a fi ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat stan1 stan1 buna ziua, am si eu niste intrebari la care sper sa gasesc raspunsuri. Am o firma care a activat in constructi si in 2009 am avut un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale asociatie de proprietari presedinte_ap presedinte_ap Asociatia pe care o reprezint, in calitate de presedinte nou ales, figureaza ca n-a depus declaratiile fiscale din 2008. Conform contractului cu firma de ... (vezi toată discuția)