avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu european
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu european

Buna ziua tuturor.
Deoarece doresc sa incep demersurile pentru recuperarea pensiei de intretinere stabilita de catre judecatorie din Romania , tatal fiind de rea credinta si refuzind sa plateasca acesti bani, am nevoie de un titlu executoriu european al hotararii judecatoresti.
Am luat legatura cu executor in Franta si imi cere acest titlu. Intrebarea mea este unde si cum il obtin,grefierul sef al judecatoriei nu a stiut sa-mi spuna exact, a spus ceva despre apostilare dar nu era sigur.
Multumesc in avans pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Cristache , 01:06, 13 Ianuarie 2015
Pentru recunoasterea respectivului titlu executoriu in strainatate, acestea trebuiesc tradus de catre un traducator autorizat in limba tarii de destinatie, iar traducerea legalizata in prealabil se supralegalizeaza de catre Tribunal.
Multumesc!
Pentru o corectă și mai ales o completă informare, parcurgeti acest ghid [ link extern ]


O să vedeți că trebuie să obțineți un certificat de titlu executoriu european, de la Instanța care a pronunțat Hotărârea a cărei executare o doriți.

Succes!
Multumesc Ilie1111,am vorbit deja la telefon cu grefiera sef si m-a informat.
Mi-ai putea indica te rog,temeiul legal exact ,trebuie sa-l precizez in cererea catre instanta.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Daniela Cristache,
Va intemeiati cererea pe dispozitiile art. I1 raportat la art. 1 si 2 din Legea nr. 191/2007 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 119/2006 privind unele masuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderarii României la Uniunea Europeana, în vederea aplicarii Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 805/2004 privind crearea unui titlu executoriu european pentru creantele necontestat si pe regulamentul 805/2004.

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in ungaria Ioan V. Ioan V. Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. Dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare în procent, poate fi executata silit în Germania? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Exequatur ioanah ioanah Avem o hotarare de recunoastere si incuviintare a executarii unei hotarari comerciale straine, care la momentul de fata este definitiva. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)