In 06.04.2011 s-a redactat Decizia de catre Comisia speciala de retrocedare, in care imobilul cu destinatia de locuinta s-a retrocedat bisericii reformate din Cluj. In Decizie la Art.6 se scrie : " Pentru partea din imobil avand destinatia de locuinta , titularul dreptului de proprietate ii revine obligatia de a respecta prevederile OUG 40/1999 resp.241/2001-protectia chiriasilor. Stiu, ca ceste legi au fost abrogate. In acest an, noul proprietar vrea sa ne evacueze din locuinta. As avea intrebarea, daca se mai aplica prevederile legilor abrogate in momentul retrocedarii, sau se aplica noul cod civil. Cu multumisi anticipate, Sibianu Ecaterina
Consultati un av pentru a va explica optiunile,puteti refuza sa parasiti imobilului iar in cazul in care proprietarul formuleaza o actiune in evacuare formulati si dvs o cerere reconventionala prin care solicitati incheierea unui contract de inchiriere.Retineti ca nu puteti fi evacuata fara o hotarare judecatoreasca e mai putin importanta problema cu oug 40 si mai dificil de explicat pe scurt,important este ca puteti castiga timp pretios tergiversand un eventual proces.
Am inteles, am angajat un avocat, dar tot am o nelamurire. In Decizia emisa de Comisia Speciala de retrocedare Nr. 2421/06,04,2011 la art. 6 asa se prevede " Pentru partea de imobil avand destinatia de locuinte, titularul dreptului de proprietate ii revine obligatia de a respecta prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatie de locuinte, aprobata cu modificaril si completari, prin Legea 241/2001. "
Intrebarea mea r fi, ca noul Cod Civil, chiar daca abroga unele prevederi din aceste legi, se poate aplica retroactiv ? In cazul meu termenul ar fi 06,04,2016.