avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plafon caserie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plafon caserie asociatie proprietari

cu atatea schimbari legislative care este la data prezentei valoarea maxima ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:45, 14 Decembrie 2014
5.000 lei
care este baza legala?
Cel mai bine este ca asociatia sa fixeze un plafon.
Legislatia este fluida in acest moment.
Limitarea are ca scop evitarea evaziunii fiscale, ceea ce nu e cazul asociatiilor de proprietari care sunt entitati non-profit.

Un punct de vedere: [ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
@amvirdan, nu confundati plafonul de casa, care dupa cate stiu eu nu are limita, cu plafonul de plata catre furnizori, care este de 10000 pe zi, sau 5000 catre un singur furnizor iar diferenta de factura se achita prin banca. Mai bine sa intrebe si la cei care raspund la sectiunea legata de contabilitate, daca nu ii raspund moderatorii de aici care stiu foarte bine aceasta problema.
am revenit si am spus ca asociatia poate sa aprobe un plafon propriu.
In trimiterea pe care am facut-o se fac precizari in acest sens: poate accesati acel link...
Suma de 5000 lei noi, respectiv 50 milioane lei vechi, a fost ultimul plafon pana cand a fost abrogat. Acest plafon se impune pentru a se veghea la bunul mers al unei asociatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

Alte discuții în legătură

Suma de bani tinuta in casieria asociatiei de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este ok ca sumele de bani incasate de la proprietari sa fie pastrate la casier acasa, pana se achita facturile si ce ... (vezi toată discuția)
Depunerere sume asociatia de proprietari la banca ContSters304388 ContSters304388 buna ziua, De aproximativ un an de zile, administratorul blocului nu a depus sumele incasate de la intretinere si fond de rulment in banca sau la cec, care ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)