avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordin de trecere in rezerva in baza Legii 80/1995, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordin de trecere in rezerva in baza Legii 80/1995, art. 85, lit. e) desi nu erau intrunite conditiile prevazute la art. mentionat

Buna ziua,
Voi relata mai jos o situatie pentru care sper sa primesc idei/raspunsuri utile si pertinente:
In urma unui concurs organizat in anul 2007 s-a demarat o ancheta in urma careia s-a constatat ca acel concurs a fost fraudat si ca atare s-a dispus trimiterea in judecata a mai multe persoane.In anul 2014 acest proces s-a finalizat (condamnari cu executate, suspendare, etc),solutia afectand in acelasi timp toate persoanele angajate in urma acelui concurs (persoane care nu au fost parti in proces), in sensul ca au fost emise ordine de trecere in rezerva, desi acestea nu au avut nici o legatura cu procesul penal.Sa se inteleaga mai bine, angajatorul a considerat ca trebuie sa emita ordinele de trecere in rezerva, intrucat instanta a dispus anularea documentelor de incadrare a acestor salariati care si-au desfasurat activitatea timp de 7 ani, (salariati care nu au stiut ca prin rechizitoriu s-a solicitat anularea documentelor intocmite cu ocazia concursului), fara sa tina seama ca, totodata instanta a stabilit ca angajatorul este unica persoana responsabila civilmente.
Astfel, considerand ca ordinul prin care am fost trecut in rezerva este netemeinic si nelegal intruct acesta a fost emis in baza unei prevederi legale care nu este aplicabila situatiei mele, am solicitat anularea acestuia in contencios (astept termen in dosar).
Fata de cele relatate mai sus astept cu interes pareri/sugestii in vederea sustinerii cauzei in instanta.

Alte discuții în legătură

Concedierea Florelia Florelia Un prestator de servicii sociale privat finantat de catre consiliul judetean, m-a concediat prin reducerea postului, conform art. 75 coroborat cu art. 65 din ... (vezi toată discuția)
Sanse la cedo? sam bam sam bam ce sanse am la cedo in cazul in care: au fost audiati 3 martori ai acuzarii la un termen cand avocatul meu ales a avut cerere de amanare medicala, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cazier actualizat la cererea partii civile oltul oltul intr un proces penal partea civila poate sa solicite cazierul actualizat al inculpatului (mentin ca partea civila are in cunostinta ca inculpatul a mai fost ... (vezi toată discuția)