avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata salariu

Buna ziua,
pe data de 4 nov 2014 mi-a fost inregistrat un contract de munca pentru o perioada de proba de 1 luna de zile. Pentru un program de 8 ore/zi/40 ore pe saptamana sunt platita cu suma de 1000 ron (exemplu!) NET + tichete de masa. Atat. Pe data de 11 dec 2014 mi se vireaza 800 ron. Atat. I-am intrebat unde este diferenta pana la 1000 ron. Explicatia este "salariul este calculat pana la 30 nov. Vi s-a oprit impozit pentru tichetele de masa.". Eu vreau sa stiu daca NET nu inseamna net?! De ce se scade un impozit din NET. Daca eu am fost angajata pe 4 nov atunci o luna de munca este 4 dec. Corect? Se precizeaza in contract ca plata salariului se face "pana pe 15 ale lunii curente pentru luna trecuta." Nu se spune nimic despre cum se calculeaza orele lucrate sau ca se calculeaza pana la 30 nov. Vreau sa stiu daca este un contract si un calcul corect. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 12 Decembrie 2014
Nu cred ca vi s-a scazut nimic. Salariul vi s-a calculat, in opinia mea, din 04.11 - 30.11 si nu pentru perioada mentionata de dvs. Zilele din decembrie intra in calcul pentru salariul din decembrie.

Tichetele de masa sunt impozabile.
freeelis a scris:

Nu cred ca vi s-a scazut nimic. Salariul vi s-a calculat, in opinia mea, din 04.11 - 30.11 si nu pentru perioada mentionata de dvs. Zilele din decembrie intra in calcul pentru salariul din decembrie.

Tichetele de masa sunt impozabile.

Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns. Va cer permisiunea sa continuu discutia avand in vedere ca nu am inteles unele aspecte. 1. Contractul este in regula cat timp nu imi specifica modalitatea de calcul? O data anume de plata? 2. Cat timp imi scrie in contract salariu NET suma X + bonuri de masa, de unde au oprit impozitul pentru bonurile de masa? 3. Daca zilele lucrate in decembrie sunt platite 1 dec -31 dec = 1000 Ron unde se reflecta diferenta din dintre cei 800 de ron si 1000? Sau... 1 dec-31 dec = 1000Ron + diferenta?
Contractul este valabil , chiar daca nu este prevazut modalitatea de calcul. Aceasta se poate regasi pe statul de plata sau in fluturasul de salariu primit.

Se poate face un calcul al salariului brut plecand de la salariul net.

Nu exista nicio diferenta , intrucat salariul este stabilit pentru o luna de zile , iar dvs ati inceput munca pe 04.11, pentru zilele de 01.11 - 03.11 nu aveti cum sa primiti salariul. De aici reiese diferenta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa bonaparte bonaparte de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul . e ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Salariu + bonuri de masa mjbrutus mjbrutus Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate ... (vezi toată discuția)