avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare si salarizare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare si salarizare persoana cu handicap

Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap si ma voi angaja in cadrul unui O.N.G. ca psihopedagog, as vrea sa stiu care sunt drepturil mele salariale, mai exact daca se impoziteaza salariul, daca se suspenda indemnizatia lunara de la satat de care beneficiez, daca platesc asigurarile de sanatate si cat anume mi se opreste din salarul minim pe economie pe care il voi primi si pentru ce anume. M-am interesat in legatura cu acest subiect dar nimeni nu a stiut sa imi spuna sigur aceste amanunte. Va multumesc din suflet!! O zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: CristianaCatalina , utilizator 20:45, 12 Decembrie 2014
Numai veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata impozitului pe venit.

Contributia de asigurari sociale de sanatate retinuta de angajator de la asiguratii angajati (salariati) este de 5,5%. Pentru salariul minim brut pe economie, in prezent se retine 50 lei (49,5 lei)pentru c.a.s.s.

Aveti aici calcul pentru salariul brut de 900 lei:
- salariu impozabil
[ link extern ]

- salariu neimpozabil
[ link extern ]

Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract partial 2 ore saptamana zaphy zaphy care este baza de calcul la fond sanatate incepand cu 01.07.2012 exista o baza minima ? sau e cea rezultata din calculul respectiv !:\\"> (vezi toată discuția)
Deductibilitati fiscale pentru angajati Florin111 Florin111 Buna seara , As dori sa angajez 2 persoane pe salariul minim pe economie . As dori sa stiu : 1. La un salariu de 1050 lei brut ,cat primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite af pavel2 pavel2 un mic butic din domeniul rural cu un venit mic tip af este obligat a plati taxa la sanatate.cine I-mi poate da un raspuns multumesc (vezi toată discuția)