avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire act pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire act pe casa

In anul 1955 parintii mei au construit o casa pe un teren cumparat cu act emis de notar. Casa e construita fara nici un act. Tata a decedat si, Intrucat suntem 4 copii iar 2 copii si mama vor sa-mi cedeze partea lor mie, m-ar interesa in ce mod pot face act pe casa si cum pot intra in posesia celor 2 frati + mama mea? Mentionez ca platim impozit pe casa la circa financiara inca de cand s-a construit casa. Va multumesc pentru eventuale raspunsuri, cu respect!
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 20:30, 4 Iunie 2009
Casa e construita inainte de decesul tatalui? In ce an?
Dupa 1990 s-a emis vreun titlu de proprietate pentru terenul din curte? Exista posibilitatea constatarii dreptului de proprietate prin Ordinul prefectului pentru casa si curte, in baza art. 23 din legea 18/1991 (comisia locala de fond funciar face propunerea catre comisia judeteana, inaintand copii ale registrului posesorilor din 1990, schita cadastrala a terenului si cladirii, declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, extras din registrul agricol din 1990).
Casa a fost construita in 1955 iar tatal meu a murit in anul 1983.
Dupa anul 1990 nu s-a emis nici un titlu de proprietate pentru terenul din curte.
Mentionez ca terenul pe care este construita casa este in Bucuresti, sector 5 si problema este cum sa fac sa obtin act pe casa. Pentru teren exista act. Impozitul pe casa si teren il platim de cand am construit casa dar nu exista niciun act care sa dovedeasca ca avem casa!

Alte discuții în legătură

Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)
Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.la o succesiune ... nicupiciu nicupiciu Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune dupa bunica mea, parintii nefacand-o, mi s-a cerut de catre notar certificat ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)