avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O intrebare legata de audierea martorilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

O intrebare legata de audierea martorilor

La un proces penal, daca esti citat ca martor, esti audiat fara ca inculpatii sau familiile lor sa fie prezente? In situatia in care atat inculpatii cat si familiile lor te cunosc, martorul ar fi pus in mare pericol... cum se procedeaza? Martorul se audiaza in absenta inculpatilor si a familiilor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:21, 13 Decembrie 2014
Nu, doar separat de alti martori.
Doar in cazul în care există o suspiciune rezonabilă că viaţa, integritatea corporală, libertatea, bunurile sau activitatea profesională a martorului ori a unui membru de familie al acestuia ar putea fi puse în pericol ca urmare a datelor pe care le furnizează organelor judiciare sau a declaraţiilor sale, organul judiciar competent acordă la cerere statutul de martor ameninţat şi dispune una ori mai multe dintre măsurile de protecţie, in acest sens ascultarea martorului se poate face fără ca acesta să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.
Mersi mult! Deci daca inculpatii ma cunosc si m-as putea alege cu vreun omor sau bataie din cauza cunoscutilor acestuia pot cere statut de martor amenintat?
Faceti o cerere in scris catre organul judiciar expunand pe larg motivele.
Insa, nu cred ca veti putea evita sa stie despre cine este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in proces penal Andra_P Andra_P Buna seara, As dori sa stiu daca, fiind citata ca martor intr-un proces penal, am dreptul de a ma proteja.. dorind ca la depunerea marturiei , acuzatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Martor in proces penal la iccj Ady2010 Ady2010 Am primit citatie sa ma prezint ca martor la ICCJ intrun proces penal in dosarul: infractiuni la alte legi speciale art. 109 alin. 1, legea 67/2004. Nu se ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala fordfiesta fordfiesta Buna ziua sunt martor intr-un dosar de furt ,am fost audiat de catre politist ,dupa care inculpatul a primit clasare din partea procurorului ,s-a formulat ... (vezi toată discuția)