avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmarire penala

Buna ziua sunt martor intr-un dosar de furt ,am fost audiat de catre politist ,dupa care inculpatul a primit clasare din partea procurorului ,s-a formulat plangere impotriva solutiei procurorului ,si prim procurorul admite plangerea deoarece avocatul parti vatamate nu a asistat la efectuarea oricarui act de urmarire penala ,si sa reaudieze toti martori in prezenta lui .Sunt obligat sa m-ai dau inca o declaratie in prezenta avocatului ,sau pot sa zic ca imi mentin declaratia data ,sau pot sa refuz audiere mea in prezenta avocatului
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 15:36, 18 Iunie 2016
Buna ziua!

Sunteti obligat sa dati declaratie. Ziceti ca va mentineti declaratia si daca vrea sa va puna intrebari suplimentare, atunci veti da un supliment de declaratie. Daca nu vrea procurorul varianta asta, veti da din nou declaratie de la 0. In orce caz, nu refuzati sa dati declaratie deoarece va poate acuza de marturie mincinoasa.

Cu stima.
Am inteles dar eu nu vreau sa fie prezent avocatul parti vatamate ,nu se poate ca avocatul sa scrie intrebarile si sa le adreseze politistul . Inculpatul este obligat sa f ie audiat tot i n prezenta avocatului parti vatamate ,
Nu cred ca ma poate obliga sa dau declaratie ,din moment ce eu am dat declaratie ,chiar nu exista nici o varianta
Avocatul persoanei vătămate are dreptul să asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală daca a solicitat, ati vazut care este sanctiunea in cazul in care nu este incunostiintat.
Daca aveti calitatea de martor si in mod nejustificat nu va prezentati la chemarea organului judiciar pentru a da declaratii, puteti fi amendat si puteti fi adus cu mandat de aducere.
Eu ma prezint la chemarea organului de politie ,dar nu dau declaratie in prezenta avocatului parti vatamate am citit art 92 nr 2 zice ca avocatul poate participa la efectuarea actului de urmarire penala ori a audieri realizate de judecatorul de drepturi si libertati ,art 93 alin1sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala doar in conditile art 92 alin 2 acuma intrebarea este are sau nu voie sa participe avocatul la audierea martorilor impreuna cu organul de politie

Alte discuții în legătură

Persoană vatamata viorelv viorelv Persoană vătămata poate asista la audierea martorului in cursul UP si sa adreseze in mod direct întrebări acestuia? (vezi toată discuția)
Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - asistenta juridica obligatorie? daviddaniel daviddaniel Te poți reprezenta singur într-un proces penal? Dacă da, ai dreptul să soliciți procurorului să participi la ridicarea probelor (înscrisuri ... (vezi toată discuția)