avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmarire penala

Buna ziua sunt martor intr-un dosar de furt ,am fost audiat de catre politist ,dupa care inculpatul a primit clasare din partea procurorului ,s-a formulat plangere impotriva solutiei procurorului ,si prim procurorul admite plangerea deoarece avocatul parti vatamate nu a asistat la efectuarea oricarui act de urmarire penala ,si sa reaudieze toti martori in prezenta lui .Sunt obligat sa m-ai dau inca o declaratie in prezenta avocatului ,sau pot sa zic ca imi mentin declaratia data ,sau pot sa refuz audiere mea in prezenta avocatului
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 15:36, 18 Iunie 2016
Da, are dreptul sa asiste la orice act de urmarire penala, cu exceptia situaţiei în care se utilizează metodele speciale de supraveghere ori cercetare, prevăzute în cap. IV din titlul IV si a percheziţiei corporale sau a vehiculelor în cazul infracţiunilor flagrante.
si unde pot cauta acele capitole ,si daca eu refuz sa participe art 92 si 93 spun altceva
Eu v-am spus ca are dreptul sa asiste conf. dispozitiilor legale, mai departe dvs procedati cum considerati.
Puteti beneficia de Protecţia martorilor

Art. 125 din Cod proc pen.

Martorul ameninţat

În cazul în care există o suspiciune rezonabilă că viaţa, integritatea corporală, libertatea, bunurile sau activitatea profesională a martorului ori a unui membru de familie al acestuia ar putea fi puse în pericol ca urmare a datelor pe care le furnizează organelor judiciare sau a declaraţiilor sale, organul judiciar competent acordă acestuia statutul de martor ameninţat şi dispune una ori mai multe dintre măsurile de protecţie prevăzute la art. 126 sau 127, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoană vatamata viorelv viorelv Persoană vătămata poate asista la audierea martorului in cursul UP si sa adreseze in mod direct întrebări acestuia? (vezi toată discuția)
Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - asistenta juridica obligatorie? daviddaniel daviddaniel Te poți reprezenta singur într-un proces penal? Dacă da, ai dreptul să soliciți procurorului să participi la ridicarea probelor (înscrisuri ... (vezi toată discuția)