avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu mi-au facut contract de munca?

Am inteles ca ar trebui sa reclam la Inspectia Muncii (cum poti sa ii abordezi si sa ii faci sa se miste in timp util e alta problema) faptul ca am lucrat fara sa mi se faca contract de munca. Dar cum pot sa demonstrez eu ca am lucrat undeva daca nu mi-au dat sa semnez nimic niciodata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 17 Decembrie 2014
Nu trebuia sa acceptati sa incepeti lucrul pana nu semnati si nu vi se inmana un exemplar din contractul individual de munca (CIM) cu numar de inregistrare in Revisal.
~ Conținut șters la cerere ~
In conditiile actuale va fi foarte greu de demonstrat raportul de munca , forma scrisa a c.i.m.este o conditie ad probationem a acestuia.
daca toti oamenii ar urma sfatul dvs, atunci probabil ca nu ar mai fi nimeni angajat si toti ar fi cersetori, sau din contra...nu ar mai exista munca la negru.
Despre ce sfat este vorba?

Din cate am recitit in acest topic niciunul din sfaturile primite nu este in contradictie cu legea.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat alinapencu alinapencu Buna ziua, in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta? (vezi toată discuția)
Răspundere salariati oanaportar oanaportar Bună ziua ! Comisia de audit a dat ca masuri directorului instituției noastre sa recupereze prin proces civil prejudiciul cu care instituția s-a constituit ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)