avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Invatamant prescolar, institutie de stat, obligatiile ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Invatamant prescolar, institutie de stat, obligatiile dascalilor de raportare a bolilor contagioase

Buna, am o mare problema, copilul meu este la o gradinita de stat cu program prelungit, la grupa la care se afla sa descoperit ca unu din copii are VARICELA(boala extrem de contagioasa), prima descoperire a venit undeva in jurul datei de 24.11.2014....25...26, nu pot preciza data exacta, PARINTI NU AU FOST ANUNTATI!!! cert este ca in data de 02.12.2014-05.12.2014au aparut peste 8 OPT!!! cazuri de VARICELA!!! PARINTI NU AU FOST ANUNTATI!!! 06.12.2014(sambata) copilului meu au inceput sa ii iasa bubite pe piele, eu/sotia nefiind informati in nici un fel(verbal, telefonic, afiz la avizier...etc) am inceput sa ne impacientam si am mers la spitalul judetean, urgenta...aicea a urmat o adevarata poveste, dar sa nu ne abatem acuma de la subiect. Doresc sa aflu daca doamnele educatoare au procedat corect neinstiintand parintii de boala contagioasa aparuta in unitate mai exact chiar in grupa in care este responsabila, precizez faptul ca in acea institutie la inceputul anului scolar a fost un val de SCARLATINA(aprox 10 cazuri), am aflat tot de la parinti dupa ce a trecut totul. In data de 08.12.2014 mi-am luat inima in dinti si am mers la DSP si am anuntat cele ce sau intamplat(nu am depus plangere in scris). Sotia mea este foarte speriata sa nu cumva sa fie copilul marginalizat datorita faptului ca eu am reclamat la DSP cele intamplate, eu am tot citit pe lege dar nu gasesc exact legea in care este precizat modul de reactie, instiintare a parintilor sau a organelor competente in cazul aparitiei unei boli contagioase intr-o unitate.
Am omis faptul ca in data de 08.12.2014(luni) dimineata am sunat-o pe doamna educatoare sa aflu exact cum sta treaba cu grupa la care este responsabila, urmand un val de intrebari catre ea dupa cum urmeaza:
"cand a aparut primul caz la dvs in grupa?"
"cate cazuri sunt la aceasta ora la dumneavoastra in grupa?"
"stiti ca la unitatea la care dvs lucrati, vin dimineata copi insositi de mamici insarcinate(se expun virusului)?"
"ce demersuri ati facut, ati anuntat cabinetul medical, ati dezinfectat....?"R: am anuntat, normal ca am anuntat si am anuntat parinti in limita a ceea ce sa permis sa anuntam(oare ii musamalizare?)
La discutia lunga pe care am avut-o cu aceasta responsabila de grupa aprox. 20 minute, nici macar nu a avut regrete ca stau acasa aprox 12 copilasi indopati cu fel si fel de medicamente!!! Asta m-a determinat sa caut legea sa vad ca, copilul meu cat si alti copii si parinti avem niste drepturi care sunt ingradite.
Va rog ajutati-ma cu legea in care se descrie ceea ce trebuie facut in cazul in care intr-o unitate se inregistreaza mai mult de 10...12 cazuri de boala contagioasa. Multumesc
P.S.: scuze greselile de ortografie!
Cel mai recent răspuns: centeritdeva , utilizator 21:30, 14 Decembrie 2014
Ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns? Va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii bolnavi in colectivitate ionep23 ionep23 Buna ziua, Nu exista nici un cadru legal prin care copii bolnavi,cu afectiuni de sezon, sa nu fie primiti in colectivitate. Conducerea unitatii refuza sa ia ... (vezi toată discuția)
Reclamatie inpectorat epidemie scarlatina Mihaela Agh Mihaela Agh Buna ziua! Sunt mamica unui elev in cls 1 in scoala Pantelimon, Ilfov. In cursul anului scolar 2018-2019, au fost, cel putin din ce stiu parintii, doua ... (vezi toată discuția)
Durata concediului medical mikidutza+ mikidutza+ Cate zile de concediu medical pot lua in cazul in care fetita mea de 3 ani are varicela? (vezi toată discuția)