avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata concediului medical

Cate zile de concediu medical pot lua in cazul in care fetita mea de 3 ani are varicela?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:56, 5 Martie 2012
OUG nr. 158/2005:

ART. 26
(1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani.
(2) Indemnizaţia prevãzutã la alin. (1) se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.

ART. 27
(1) Beneficiazã de indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav, opţional, unul dintre pãrinţi, dacã solicitantul îndeplineşte condiţiile de stagiu de cotizare prevãzute la art. 7.

ART. 29
Durata de acordare a indemnizaţiei prevãzute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenţii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilitã de medicul curant, iar dupã depãşirea termenului de 90 de zile, de cãtre medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurãrilor sociale.

ART. 30
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.

In cazul varicelei,boala infecto-contagioasa,medicul pediatru sau medicul infectionist la care va prezentati cu copilul,va va stabili de cate zile de cm veti beneficia,in functie de evolutia copilului,de regula c.m.de cel mult 30 de zile se elibereaza,daca considera necesar ,sper sa nu fie cazul dvs.adica sunt complicatii poate decide sa va elibereze si mai multe zile,dar daca durata concediului medical depăşeşte 90 de zile, este necesar si avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt copil nic_dav nic_dav Buna seara, copilul meu s-a imbolnavit iar doctora mi-a prelungit concediul medical....numai ca sefa mea( lucrez la stat) mi-a spus ca nu imi mai accepta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ani si 2 luni miranic miranic Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca medicul de familie imi poate elibera concediu medical pentru ingrijirea fetitei mele care are 2 ani si 2 luni si a fost ... (vezi toată discuția)