avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Reziliere contract licenta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Reziliere contract licenta

Buna ziua,

Am avut un contract de licenta prin care mi se permitea fabricarea de produse cu insemnele unei marci romanesti. Dupa cativa ani de contract am fost instiintat ca posesorul marcii a pierdut dreptul de a mai folosi marca respectiva, drept si prin urmare am reziliat contractul de sublicenta.
Intrebarea mea este, ce pot face cu marfa realizata pana la rezilierea contractului? Cei de la firma mi-au spus ca numai am voie sa produc nimic dar ce am pe stoc pot vinde in continuare. Este real sau implica alte riscuri?
Cel mai recent răspuns: Bocancea Ioan , Alte profesii 15:11, 20 Ianuarie 2015
Spus e spus, scris e scris ! Contractul de licenta incheiat, ce prevede in acest caz ?
Absolut nimic. Contractul a fost incheiat cu acordul partilor, la solicitarea lor. Nu exista absolut nimic in contract care sa spuna ce se intampla cu marfa, daca avem sau nu voie sa o vindem. Am inteles ca nu mai avem voie sa facem produse cu respectiva marca, am oprit toate comenzile dar nu stiu daca marfa care o avem deja (si care o au alte multe societati la vanzare) poate fi folosita in continuare pana la lichidarea stocurilor.
Vorbiti de sublicenta... ati fost instiintat...posesorul marcii...
Dupa cite stiu licenta nu este divizibila, deci probabil a fost doar un contract de executie, vinzarea fiind facuta prin intermediul beneficiarului de licenta.
Posesorul marcii a pierdut dreptul, dar in ce fel? Daca este decazut adica este in domeniul public e una iar daca l-a pierdut prin transfer este altceva....
Cum si eu subscriu afirmatiei "vorba zboara scrisul ramane" si deoarece situatia in care va aflati se pare ca nu o cunoasteti, cel mai bine e sa cereti sfatul unui profesionist.
In locul dumneavoastra eu as incerca o abordare directa a ultimului titular al drepturilor asupra marcii conform principiului "mai bine un armistitiu decit un razboi cistigat". Buna intelegere este necesara unei bune colaborari. Colaborarea este principalul motor al evolutiei.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta marca monik monik buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model bun de contract licenta marca? am cautat pe internet, dar nu stiu daca ma pot increde in modelele gasite, ... (vezi toată discuția)
Firma cu probleme din cauza furnizorului George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate , am un srl care functioneaza in domeniul mobilei si la inceput am cautat un importator de mobilier care ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata Scristi Scristi Buna ziua, comercializez bunuri in Rominia si am primit o instintare ca a fost inregistat la OSIM de catre o alta persoana. Mi s-a pus in vedere sa nu mai ... (vezi toată discuția)