Buna ziua la toata lumea,ma intreb daca ma puteti ajuta sa fac matematica pentru anii care imi trebuie ca sa obtin cetatenia romana.M-am casatorit in afara Romaniei mai exact in Siria in luna august 2010 (mentionez ca sotia mea este romanca) .
Am venit in Romania pe data de 30 iunie 2011 si am transcris certificatul de casatorie pe data de 6 septembrie 2011 si am obtinut primul meu permis de sedere in Romania pe data de 27 septembrie 2011 =D>
Am locuit permanent in RO pana in luna mai 2014 si de atunci sunt in afara Romaniei.
Am citit legea si am vazut ca legea catateniei spune ca daca stau minimum 6 luni pe an in RO se numara anul respectiv.
Acum intrebarea mea este cand au inceput sa numere anii in situatia mea?
Multumesc
Legea 21/1991
ART. 8
(1) Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă îndeplineşte următoarele condiţii:
a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;
Eu cred ca din 27.09.2011 numarati 5 ani, mai exact in 27.09.2016. Parerea mea.
Anul in care depasiti 6 luni de sedere in afara Romaniei nu se ia in calcul.
Art. 8 (3) Daca cetateanul strain sau persoana fara cetatenie care a solicitat sa i se acorde cetatenia romana se afla in afara teritoriului statului roman o perioada mai mare de 6 luni in cursul unui an, anul respectiv nu se ia in calcul la stabilirea perioadei prevazute la alin. (1) lit. a).
Deci daca 2 ani sunt 24 luni si am stat in Romania din luna 1 pana in luna 6 si am plecat din Romania din luna 7 pana in luna 18 si m-am intors din luna 19 pana in luna 24 o sa se numere acesti 2 ani? Multumesc
Cetatenia romana
Diavolita
Am si eu o intrebare....ma poate ajuta cineva??Va rog.:):)
Sotul meu este cetatean turc,si suntem casatoriti de 12 ani de zile si as vrea sa stiu daca sotul ... (vezi toată discuția)