avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna!
Am o mare nelamurire si ma aflu intr-o situatie foarte delicata. De cativa ani stau in chirie la cineva, insa nu avem contract de inchiriere incheiat datorita faptului ca ei nu isi fac timp sa rezolve acest aspect. Pana momentan nu m-a deranjat acest aspect insa cred ca acum s-ar putea sa ma afecteze. Proprietarii sunt o familie care sunt divortati, imobilul ramanand pe numele ambelor parti. Fostul sot al proprietarei obisnuieste sa ia credite de la diverse banci, utilizeaza banii in scop propriu si nu mai plateste ratele. Astfel ca momentan i-au venit vreo 3 executari silite. Sumele sunt in valoare de 1000, 900, 600, 2000 ron de la diferite banci, dupa cum spuneam. El are porprire pe cont si pentru pensia alimentara la copiii lui. Lucreaza undeva cu carte de munca si am inteles ca are salar in jur de 1500-2000 ron.
Ce m-ar interesa este urmatorul lucru: cand vin executari silite, se obisnuieste sa se duca sa recupereze banii punand poprire pe cont? Exista posibilitatea sa ma trezesc cu executori la usa, sa sparga usa si sa imi ia din bunurile mele tinand cont ca nu avem contract de inchiriere? Au dreptul sa sparga usa sau sa imi ia din bunuri? In contextul in care m-as trezi cu ei la usa mi s-ar da timp sa il sunt pe proprietar sa vina sa rezolva situatia?
Nu am unde sa plec momentan cu toate ca imi caut in alta parte insa va rog mult, spuneti-mi care sunt etapele de executie silita. Creditele sale sunt credite de nevoi personale. Nu are ipoteca pe imobil. As vrea sa stiu si ce as putea face sa impiedic astfel de persoane sa mai faca asemenea grozavii, se pot raporta la banci, trece pe ceva lista neagra, denunta la politie?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
mihaela-n, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela-n , utilizator 14:49, 15 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
momentan ii vin hartii de executare silita in care i se mentioneaza ca trebuie sa achite in termen de cateva zile datoria restanta. Bineinteles ca el nu se oboseste sa faca acest lucru. Sotia lui a vorbit cu avocatul de la care a venit ordinul cu executarea si i s-a spus ca ei doresc sa recupereze banii asadar vor merge intai pe poprire pe cont. Pe mine ma interesa daca pot pleca linistita de acasa si sa nu ma trezesc cu bunuri luate peste noapte. Mai concret, daca cumva ei vin si eu nu sunt acasa, pot intra cu forta? Multumesc mult pentru raspuns!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!
1. In ce consta instiintarea ca vor veni?
2. Cu cat timp inainte se face anuntul?
3. In contextul in care s-a eliberat o executare silita se urmareste poprirea pe cont sau se trece direct la executie?
4. Se pot efectua executari silite si in perioada sarbatorilor?
5. In contextul in care nu primest instiintarea si esti plecat de acasa, gasesc casa sparta sau nu? Aceste situatii ma intereseaza mai exact.
Ma intereseaza lucruri concrete, care sunt procedurile conform legii.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
mihaela-n, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Zilele trecute am fost instiintat ca sunt executat silit pentru un credit din 2008 (4400 ron) la un IFN la care nu am mai platit din 2010. Am depus ... (vezi toată discuția)
Instiintare executare silita .un mic ajutor cu un sfat daca va rog ! ? andrey-tudy andrey-tudy Treaba sta in felul urmator ,cu cateva ore a venit postasul sa imi aduca o Instiintare de executare silita In urma cu 2 ani si jumatate tatal meu a avut un ... (vezi toată discuția)
Ce presupune o executare silita ? nelugalati nelugalati Buna ziua Probabil in situatia mea mai sunt destui romani, adica diminuarea veniturilor familiei au dus la intarzieri in plata ratelor la banca. Daca banaca ... (vezi toată discuția)