avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete cadou de catre angajator pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete cadou de catre angajator pentru copii

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate acorda tichete cadou pentru copii minori ambilor salariati (mama si tata care sunt slariati ai angajatorului) sau numai unuia dintre parinti? Care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 15 Decembrie 2014
Se pot acorda tichete ambilor angajati. Prevederile legale se refera la "copiii angajatilor", or dvs. aveti 2 angajati, sot si sotie, deci veti acorda fiecaruia tichete pentru copii. La fel faceti pentru 2 angajati diferiti, nu?
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
ana-cer, moderator
Temiul legal il poate constitui c.i.m., ccm aplicabil sau reg.intern.
Temei legal poate fi considerat Codul fiscal art.55 alin.4? Precizez faptul ca societatea nu are CCM in vigoare la data acordarii tichetelor cadou si nici in Regulamentul intern nu e prevazut acest lucru.
Codul fiscal se refera la impozitare sau neimpozitarea acestora.

Acordarea tichetelor cadou se face in baza a c.i.m., a c.c.m. aplicabil sau a reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi, in practica intalnita, unii angajatori au emis o decizie de acordare a acestora.
Am inteles, multumesc. As mai avea o nelamurire, daca se poate sa imi spuneti
In ceea ce priveste varsta copiilor....daca aceste tichete se acorda penru copii minori si de exemplu un copil implineste azi 18 ani si maine de exemplu se acorda tichetele cadou, copilul care a devenit major mai primeste?

Alte discuții în legătură

Vouchere copii ContSters60804 ContSters60804 eu si sotul meu lucram la aceeasi firma ,cans se dau bani pentru copii de sarbatori primeste doar sotul eu nu#-o copii fiind trecuti la elX-( este normal?nu ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou iustinac iustinac Buna ziua, am o intrebare legata de acordarea tichetelor cadou cu ocazia sarbatorilor legale: Codul Fiscal art (55) al (4) (a) spune...\\"nu sunt incluse ... (vezi toată discuția)
Impozitare prime paste Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Sub ce forma ar trebui sa dea angajatorul prima angajatilor de Paste.(sa se impoziteze mai putin) Sub forma tichetelor cadou , am inteles ca se ... (vezi toată discuția)