avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor perchezitie informatica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor perchezitie informatica

Buna ziua,

Am inteles ca in cadrul perchezitiei informatice poate/trebuie sa participe un martor de incredere. Se poate alege ca martorul sa fie un membru din familie?

Care sunt infractiunile de pericol public?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:43, 4 Ianuarie 2015
Sintagma ,,pericol public" ma face sa va sfatuiesc cu tarie sa consultati un avocat, un avocat specializat in penal.
Ce intelegeti d-voastra prin ,,perchezitie informatica"?
Si cat credeti ca dureaza?
Suspectul sau inculpatul, poate solicita ca perchezitia informatica sa se realizeze in lipsa lor, situatie in care prezenta unui martor este obligatorie.Daca vorbim despre un membru de familie, atunci acesta poate avea calitatea de martor
Pt. @ciurli_burli, dar mai ales pt. @barnea
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

ATENTIE! De retinut este faptul ca judecatorul trebuie sa ia in calcul la aprobarea unui mandat de perchezitie informatica, care este distinct de mandatul de perchezitie domiciliara, ca informatiile gasite in computer trebuie sa aiba directa legatura cu cazul urmarit. De ex. nu poti incepe urmarirea penala pentru Loviri deosebit de grave (adica s-au batut rau unii) si apoi sa ceri o perchezitie informatica - poate gasesti si ceva programe instalate ilegal prin calculatorul unuia.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare procuror. 300 suspecti, se poate cere perchezitie la toti ?? ingrtel ingrtel Intr-un dosar penal privind amenintarea unor procurori ... suntem in jur de 300 de suspecti/martori . Va rog sa-mi spuneti in ce conditii ne pot cere ... (vezi toată discuția)
Perchezitie informatica drasim drasim In anul 2017 mi s-a ridicat din domiciliu in urma unui mandat de perchezitie domiciliara un laptop.Un an mai tarziu am fost chemat pentru desigilarea ... (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)