avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie munca

Deci, sunt sef centru service cu functia, nu si cu banii. Exista un depozit si avem un responsabil pentru asta,cu evidenta stocului. Eu in contractul de munca sunt responsabil doar cu evidentierea si informarea gestionarului asupra pieselor care se uzeaza si se deterioreaza frecvent. Angajatorii, au si un mic depozit la mine la service, care nu apare in fisa postului ca eu trebuie sa il tin. Se pare ca imi lipsesc cateva piese, mai exact ditamai motoare de sute de lei. Si cateva care sunt minus (7 bucati peste noapte), dar au aparut fara sa solicit eu, nu exista nimic sa fi cerut eu marfa aia mail, aviz transfer, etc, doar a aparut asa din senin inainte sa plec eu (presimt eu ca e doar ca sa ma santajeze si sa mi le bage pe gat sa platesc) Mi se pot imputa sau nu? Vreau sa plec in alt loc in care am salar mai mare,si e logic pt majoritatea. Ce fac in situatia in care ei ma pun sa platesc? In contract nu se mentioneaza mentinerea gestiunii, ci dor a pieselor care se uzeaza frecvent si sa instiintez gestionarul. Ei m-au amenintat ca pot sa factureze (clar nu semnez factura).Pot sa ma retina sau sa face ceva? Datoria mea e doar sa repar. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:45, 16 Decembrie 2014
Mai intai trebuie sa faca o constatare a pagubei produse printr-o nota de constatare si sa va solicite recuperarea pagubei. Daca sunteti de acord cu constatarile atunci semnati nota si achitati contravaloarea pagubei.
Daca nu sunteti, atunci vor trebui sa va actioneze in instanta si sa demonstreze paguba si cine este responsabil de producerea ei.
Si daca eu depun o plangere la itm in acest sens, ca ei imi introduc produse in stoc fara solicitarea si semnatura mea, iar acestea sunt categorizate ca minus? Din moment ce in fisa postului nu apar ca gestionar pe contractul de munca. Din contra, fiecare ciubuc ce l-am facut, a fost pentru eliminarea stocului minus lasat de anteriorul depanor. Am si colegi martori pentru asta. Si acum ca vrea sa plec, mi se baga pe gat niste chestii pe care nu le-am solicitat, nu exista documente de transfer sau solicitare.


Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va puteti da demisia. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” sau aprobata de catre angajator.

Ceea ce spuneti dvs nu tine de competenta ITM-ului, ci a ANAF-ului si/sau a Politiei.
Daca nu sunteti gestionar nu aveti nici un stoc. Desi in practica cand se face inventarul participa si semneaza toti angajatii, ei raspund doar de bunurile pe care le au pe inventarul propriu, nu de intreaga gestiune. Aici raspunderea apartine gestionarului, iar daca nu exista gestionar, raspunde administratorul. Dvs veti raspunde doar daca participati la manipularea bunurilor respective si/sau s-a dovedit ca ati produs respectivul prejudiciu.
Daca chiar demareaza procedura atragerii raspunderii patrimoniale, nu le semnati documentele si ii puteti invita la un mediator specializat in conflicte de munca. De asemenea ii puteti actiona in instanta.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune obiecte de inventar si echipamente protectie Carmen CV Carmen CV Sunt gestionar si am in atributiuni primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri, asa sunt angajata cu drepturi depline-gestionar de drept conform Legi 22/1969 ... (vezi toată discuția)
Raspundea gestionarului simona10 simona10 Lucrez la o multinationala incadrata ca economist ieri am primit o informare din partea conducerii care suna asa: \"vi se completeaza sarcinile de serviciu ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)