avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ai voie sa cresti porumbei in tr-un bloc pe acoperis ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ai voie sa cresti porumbei in tr-un bloc pe acoperis ?

Buna seara !
Am un vecin care creste porumbei pe bloc la etajul 4.
Fac multa mizerie si pe masini e dezastru cand cade gainatul lor !
Culmea este faptul ca noi toti am contribuit la izolarea acoperisului.
Cum putem sa il fortam sa renunte avand in vedere faptul ca ne sfideaza ca si cand ar sta singur oin bloc ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:01, 16 Decembrie 2014
Legea 230/2007 Articolul 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Terasa este parte comuna, acesta nu are voie sa o foloseasca pentru cresterea porumbeilor, dar vinovat nu este acel vecin, vinovati sunt membrii comitetului in frunte cu presedintele asociatiei, care daca nu puteau sa rezolve aceasta problema pe cale amiabila, puteau sa cheme Politia, iar acestia stiau ce este de facut.
Daca membrii comitetului si presedintele, nu pot sau nu vor sa isi faca treaba, atunci aveti posibilitatea sa ii inlocuiti.
Terasa/acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna ,care in conformitatea cu dispozitiile in vigoare,poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar numai cu acordul asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa se implice efectiv si concret
marius_brn a scris:

[...]
Cum putem sa il fortam sa renunte avand in vedere faptul ca ne sfideaza ca si cand ar sta singur oin bloc ?
Multumesc.

Prin asociatia de proprietari. Studiati legea care reglementeaza convietuirea in comun a proprietarilor si veti constata ca e loc si pentru dvs., nu numai pentru cei obraznici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate spatiu verde/alee intrare in bloc locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum mai este legea in momentul de fata. In proprietaria cui se afla: 1. spatiul verde din jurul blocului, cel ingradit cu ... (vezi toată discuția)
Porumbeii vecinilor liliana1966 liliana1966 vecinii mei cresc porumbei iar cand le da drumul sa zboare se aseaza pe acoperisul meu.Am vorbit cu vecinul si initial a montat pe casa un suport cu trei sarme ... (vezi toată discuția)
Inundaţie de pe acoperiş ghiaurana ghiaurana Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu o singură scară, la care acoperişul nu a fost reparat de ani buni, aşa încât, la fiecare ... (vezi toată discuția)