avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor comunicare hotarare civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor comunicare hotarare civila

Buna seara,
Am primit de la judecatorie comunicarea hotararii civile intr-un dosar pentru retinerea permisului pentru viteza, plangerea a fost respinsa nu doresc sa fac recurs.
Doresc sa-mi depun permisul pentru suspendare, la politie mi-au spus ca trebuie o stampila pe comunicare, aceasta stampila se pune dupa ce trec cele 30 de zile de la comunicare sau se poate pune imediat?
intreb deoarece judecatoria este in alt oras si nu doresc sa fac drumul degeaba pana acolo.
Multumesc.
Sentinta poate fi legalizata dupa expirarea termenului caii de atac , calculand cele 30 de zile de la comunicare conform disp. art.art.1pct.2 din art.181 din n.cod.de proc.civ.
Dupa expirarea termenului de 30 zile, sentinta devine definitiva, iar permisul de conducere trebuie sa-l predati in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive.
Pentru legalizarea sentintei aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 5.00 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.
Potrivit art 118 (4) din OUG 195/2002 permisul se preda in termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti si nu de la data ramanerii definitive.



[Mesaj editat - Dacă doriți explicații în privința mesajului șters, vă rog să respectați regulamentul și să îmi trimiteți un mesaj privat. Mulțumesc!]
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta clau94 clau94 Buna ziua , pe scurt mi-a fost suspendat perimisul pe 3 luni, am facut contestatie si am pierdut. Am vazut pe site-ul judecatoriei decizia care poate fi ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces cu politia iasi MirceaT MirceaT Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul. Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de ... (vezi toată discuția)