avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin care tranteste usa tare de tot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin care tranteste usa tare de tot

Buna seara,

Am un vecin care are niste probleme de educatie si nu numai. Sta chiar langa mine si de fiecare data cand iese pe usa apartamentului lui tranteste usa intr-un asemenea hal de scoala mortii din somn, tare de tot. Cand spun tare, e tare, foarte deranjant. Mai dorm si eu uneori dupa amiaza si cand individul apare acasa si tranteste usa aia blestemata, ma scoala din somn. Tresar la fiecare trantit din asta de usa, chiar o buseste in draci. Probabil ca are probleme insa de vreun an face asa si mereu, iese de cateva ori pe zi pe usa si mereu ma sperie cumplit ca nu stiu sa ma astept la asa un zgomot.
I-am spus sotiei lui si degeaba, cu el nu vorbesc pentru ca e mitocan si a facut ceva urat.
Cred ca ii lipseste o doaga, daca se si incalta doar pe holul blocului....desurubeaza becul din ghena de gunoi din motive doar de el stiute...
Indiferent de suferinta lui psihica, eu am nevoie de liniste si vreau sa va intreb cine ar putea interveni sa-l potoleasca, ce lege, probabil ca legea 61 sau altele.
Nu alti vecini ca ei nu aud sau nu le pasa dar in principiu nu aud ca sunt mereu plecati de acasa.
Deci, ce s afac?
Va rog un sfat ca ma terorizeaza cu busiturile.

Multumesc.
Initial sesizati oficial situatia presedintelui de asociatie,care prin regulamentul de ordine interioara poate dispune masuri pentru respectarea linistii
Numai dvs sunteti deranjat de manifestarile vecinului ?
Referitor la desurubatul becului de la ghena de gunoi tot presedintele de asociatie poate dispune masuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, presedintele de asociatie e traficant de droguri care odata pe saptamana da petrecere de se cutremura stalpii de sustinere, glumiti cred. Daca era asa simplu, mai intrebam aici??? hahhaha
Regret, insa cred ca va trebui sa va obisnuiti cu situatia sau sa va mutati. E o usa trantita, nu mai deranjeaza pe altii, ce masuri sa luati? Niste dopuri de urechi sunt cele mai ieftine. Ca in rest, nici nu puteti dovedi.
Posibile solutii( care nu tin de drept):
1. Cumparati-va si dvs. o usa metalica si folositi-va de principiul din dreptul roman "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".
2. Cum zicea dna mai sus, dopuri de urechi. Sau recomand casti cu antifonare cum au cei care lucreaza in constructii
3. Luati somnifere inainte sa va culcati
4. Mutati-va la casa, sau chiar mai bine, mutati-va din tara...
5. Asteptati pana pleaca vecinul la serviciu si ramane sotia lui acasa, profitati astfel de situatie si trantiti-i nevasta asa cum tranteste si el usa...


Facem haz de necaz domnule, dar din pacate, legea nu se poate aplica in toate situatiile intalnite in practica, pentru ca legiuitorul nu poate invada viata intima a subiectilor de drept.
Eventual puteti proba cu martori o incalcare a legii 61 - art. 3 punctul 25, respectiv 26...
prin producerea de larma, zgomote samd, asta daca reusiti sa convingeti cel putin un vecin sa va sustina varianta.

Legea 61/1990
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
...
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Asa, sa ne lasam calcati in picioare, e specialitatea romanilor. Eventual sa ne mutam (dam sfaturi la altii) cand cu totul altceva ar trebui sa facem CU TOTII!! Sa ne luptam cu sistemul care permite unor atat de multi golani sa calce in picioare toate legile. Dar romanul se muta din casa lui, se muta din tara lui ca nu are puterea sa lupte. Cu nimic si cu nimeni.
Eu am intrebat daca exista o solutie. Sa ma mut eu din casa mea? Pai de ce sa ma mut daca exista lege care ma protejeaza, doamna avocata??? Sa se mute el! De ce sa imi pun dopuri de urechi? Sa nu mai aud nimic, sa ma privez tot eu de telefon, sonerie, etc.? Da, am martori, doi. El face in continuu asta. Si pot pune si o camera video spion sa il filmeze. Intrebarea pentru juristi este: probatoriile pot duce la amenda pe legea 61 sau doar constatarea directa a politiei? Matorii si dovada pot doar sa dovedeasca ca spun adevarul dar nu il voi amenda. Ori fara amenda... e egal cu zero!! Dimpotriva, il incurajeaza.
Multumesc d-lui care a precizat temeiul legal, asa e, se incadreaza. Reiau intrebarea: probele pot duce la amendarea lui sau trebuie constatarea politiei? Multumesc tuturor.

Alte discuții în legătură

Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)
Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)