avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin care tranteste usa tare de tot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin care tranteste usa tare de tot

Buna seara,

Am un vecin care are niste probleme de educatie si nu numai. Sta chiar langa mine si de fiecare data cand iese pe usa apartamentului lui tranteste usa intr-un asemenea hal de scoala mortii din somn, tare de tot. Cand spun tare, e tare, foarte deranjant. Mai dorm si eu uneori dupa amiaza si cand individul apare acasa si tranteste usa aia blestemata, ma scoala din somn. Tresar la fiecare trantit din asta de usa, chiar o buseste in draci. Probabil ca are probleme insa de vreun an face asa si mereu, iese de cateva ori pe zi pe usa si mereu ma sperie cumplit ca nu stiu sa ma astept la asa un zgomot.
I-am spus sotiei lui si degeaba, cu el nu vorbesc pentru ca e mitocan si a facut ceva urat.
Cred ca ii lipseste o doaga, daca se si incalta doar pe holul blocului....desurubeaza becul din ghena de gunoi din motive doar de el stiute...
Indiferent de suferinta lui psihica, eu am nevoie de liniste si vreau sa va intreb cine ar putea interveni sa-l potoleasca, ce lege, probabil ca legea 61 sau altele.
Nu alti vecini ca ei nu aud sau nu le pasa dar in principiu nu aud ca sunt mereu plecati de acasa.
Deci, ce s afac?
Va rog un sfat ca ma terorizeaza cu busiturile.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doar amenda e scopul dv., poate obtineti, poate nu, in functie de ce constata agentul constatator; nu aveti dreptul sa puneti camere decat in anumite conditii. Camerele de supraveghere, de regula, nu inregistreaza audio, va trebuie una mai performanta si e dificil de gasit justificare legala pentru montarea uneia de gen pe scara unui bloc.
Eu ma gandeam la indreptarea situatiei, cu amenda sau fara, dv. vreti doar amenda. E ca si cum mergeti la medic cu reteta scrisa, cand ar trbeui sa-l intyrebati pe el ce aveti si cum sa abordati boala...

Romanul nu se muta, ci sta, un an, mai multi sau o viata si suporta, plangandu-se pe la unele rude si neluand nicio masura concreta; altii insa nu-si macina nervii, isi izoleaza casele, se muta, fac ceva sa-si imbunatateasca lor viata. La romani, mai rar, suntem obisnuiti sa suportam pe termen lung multe lucruri. Nu-i neaparat un lucru rau, e o stare de fapt.

Pentru amenda, ascultati la perete cu paharul sa vedeti daca urmeaza sa iasa vecinul pe usa in urmatoarele minute si sunati la 112. Atentie! Pentru chemari neintemeiate, puteti fi sanctionat contraventional!

In rest, sigur, puteti lua multe si costisitoare masuri, insa va atentionez ca lupta cu sistemul e frustranta, lunga si scumpa! Nu cred ca veti putea realiza asta conform unui forum, va trebuie indrumari serioase raportate la legislatia aplicabila in acel imobil. Revenim iar la Statutul asociatiei despre care vorbeam pe celalalt subiect... Apropo, e acelasi vecin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, problema ar fi simpla daca vecinul, de exemplu, ar asculta muzica la volum ridicat, pentru ca e o actiune care dureaza in timp. Daca ati chema politia deoarece vecinul asculta muzica tare, politistii ar putea sa perceapa prin propriile simturi acest fapt.

In schimb, cu trantitul usilor este ceva mai greu de dovedit fata de politisti, acestia nu vor putea aplica o sanctiune doar pe baza faptului ca dvs. sustineti un lucru. Ma indoiesc ca domnii agenti de politie vor dori sa stea la dvs. in casa o anumita perioada de timp astfel incat sa auda si ei pe vecinul dvs.

Singurul lucru pe care-l puteti face este urmatorul: vorbiti cu minimum 1 vecin sa va sustina varianta in fata organelor de politie. Acestia vor veni la fata locului, vor constata ca la acel moment nu se aude nimic, insa vor putea sa ia declaratii de la vecinii dvs. Cu cat mai multe declaratii, cu atat mai bine.

Astfel vor putea aplica amenda pe legea 61 pe baza acestor declaratii, iar in caz ca vecinul contesta amenda in instanta, va fi citat si martorul asistent de pe procesul-verbal de contraventie(un vecin de-al dvs, sau chiar dvs. dar ar putea sa fie mai dificil asa, intrucat contravenientul ar putea sa invoce faptul ca sunteti in relatii de dusmanie si se va opune audierii dvs.). Deci cautati un vecin de incredere care sa doreasca sa fie martor asistent pe p-v de contraventie.

Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate aplica amenda decat pentru ceva ce agentul constatator constata... ca de-aia ii zice constatator, ca el trebuie sa vada, sa auda, el, agentul... nu vecinii.
Oricum, lipsesc elemente din situatia de fapt, ar trebui vazuta istoria relatiei dintre vecini, de ce pe nimeni nu mai deranjeaza acele tranteli de usa, cat de des se intampla, la ce ore etc. Pe fondul unei relatii proaste intre vecini, se poate usor intoarce demersul impotriva userului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)
Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)