avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... constructie casa cu autorizatie expirata si proiect ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

constructie casa cu autorizatie expirata si proiect nerespectat

am un teren pentru care am obtinut in baza unui proiect cu amprenta de 100 mp o autorizatie de constructie.In urma "crizei" mi-am dat seama ca 100 mp este prea mult pentru nevoile a 3 persoane (la mansarda sunt prevazute 3 dormitoare si un grup sanitar) si nefiind in tema cu constructiile i-am spus constructorului sa faca fundatia de 70 mp.La turnarea fundatiei nu am anuntat inceperea lucrarilor.Autorizatia a expirat acum 6 luni. Am inteles de la inspectorul de la primarie ca la finalizare se vor percepe ceva penalitati.Ok. Ce variante am sa continui lucrarea?Fac un alt proiect? Il modific actualul? Dimensiunile initiale erau 10/10 acum e 7/10.
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 22:00, 15 Decembrie 2014
mergeti la primarie,va face un proces verbal de constatare,cu amenda ca nu ati respectat autorizatia, in baza caruia se emite un certificat de urbanism pentru intrare in legalitate;daca fundatiile au fost executate cu mai mult de trei ani in urma,nu va mai da amenda;
se elaboreaza un nou proiect pentru elib.autorizatie(DTAC)cu distributia peretilor pe fundatiile existente;
una din conditiile impuse este expertizarea fundatiilor existente de catre un expert atestat MLPAT(sau MLPTL-functie de denumirea ministerului la data atestarii);
in cazul in care doriti o alta configuratie,veti pierde banii pe fundatiile executate;
incercati si obtinerea unui nou certificat de urbanism,ca si cum terenul ar fi liber;
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa repar o cladire si sa-i schimb destinatia,este vorba de un grajd.vreau sa-l repar,si sa-l mansardez.in aceasta,sa fac o ... (vezi toată discuția)