avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare consortiu constructii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare consortiu constructii

Buna ziua

Un beneficiar intentioneaza sa demareze un proiect de constructie sediu insa doreste ca responsabilitatea acestui demers sa fie asumata de o singura firma.Exista un cadru legal pentru ca mai multe firme ( de instalatii electrice, instalatii sanitare, de amenajari interioare, etc ) sa se asocieze intr-o anume forma ( consortiu ?! ) cu un singur reprezentant in fata tertilor, pentru a putea prelua acest proiect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:45, 16 Decembrie 2014
Se poate ca o singura firma sa fie manager de proiect (sa semneze toate contractele si sa discute cu partenerii) iar celelalte sa fie subcontractori.

Aceasta este o discutie foarte ampla si in general nu se pot obtine toate raspunsurile pe un forum. Sunt anumite implicatii fiscale mai ales daca firmele sunt afiliate.

Va recomand ca la stabilirea structurii sa discutati concomitent cu specialisti in juridic cat si cu specialisti pe linie de contabilitate-fiscalitate. Cele mai bune rezultate se obtin in urma muncii in echipa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati vs subcontractori # ( in constructii ) ? ContSters205490 ContSters205490 Are cineva o parere ? Angajati sau subcontractori ( echipe ) IN Constructii ?? Ma rog ................ cat se mai construieste ... (vezi toată discuția)
Firma de proiectare convocata de ijc buzau (isc) Sebastian94 Sebastian94 Buna ziua, Am o firma de proiectare pe numele meu in Buzau. De curand am fost somat sa ma prezint la IJC Buzau, impreuna cu o serie de documente, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cod caen firma cu 3 canale de vanzare Paliul Paliul Buna ziua Avem o firma care vinde online, in magazin si pe teren produse pentru amenajari interioare. caen principal 4752 si multe altele in actul constitutiv ... (vezi toată discuția)