avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Accesiune imobiliara asupra unui bun proprietatea unei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Accesiune imobiliara asupra unui bun proprietatea unei firme in faliment

Am o problema legata de competenta.
Reprezint o sc X in faliment, la care urmeaza sa se scoata la licitatie bunurile imobile in bloc, insa in acest timp, o sc terta Y, care a avut un contract de inchiriere cu firma X pentru un spatiu la care a efectuat imbunatatiri, care de altfel au fost compensate cu chiria, a deschis la o judecatorie o actiune in constatare edificare constructii pe art. 482 si urm. C. civ. prin care solicita instantei sa constate ca mansarda este proprietatea ei. Precizez ca pe imobilu, inclusiv pe mansarda, este sc X proprietar tabular, iar imobilul este scos la licitatie, fiind liber de sarcini.
In acest caz competenta de solutionare a cauzei apartine judecatoriei sau tribunalului?
Am cerut declinarea competentei tribunalului, avand in vedere si situatia firmei, respectiv falimentul. Judecatorul insa ezita.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 20:31, 3 Iunie 2009
atentie, e un tertip pe care debitoarea il foloseste in cardasie cu chiriasul firma Y, prin care se urmareste suspendarea falimentului si indepartarea potentialilor cumparatori ai activului pe care vreti sa il scoate-ti la vanzare.
Competenta sa judece accesiunea este judecatoria si pun pariu ca la urmatorul termen se va incerca suspendarea judecarii falimentuluii. Apropo mai are administrator special debitoarea ???
Da, si nu e un tertip folosit de debitoarea pe care o reprezint.
E o incercare a sc Y pe care nu pot sa o calific.
E vorba totusi de patrimoniul unei societati comerciale.
Mi-e groaza de ce se intampla la unele judecatorii..:O
domnisoara avocat imi permit sa va sfatuiesc sa nu luati de bune toate afirmatiile clientului.
S-ar putea intr-adevar sa nu aibe nici un amestec, insa atunci luati in calcul ca sc.Y vrea sa puna mana pe activ pe cai mai ocolite. Oricum nu se mai poate misca nimic in falimentul de la tribunal si procedura va trebui suspendata, pana la clarificarea situatiei juridice a activului, adica pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile pe accesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert creditor dacmoto dacmoto Buna ziua, Acum 2 ani am incheiat un antecontract de vz-cp cu SC X pentru o mansarda. In momentul de fata, mansarda mea si cea a vecinului sunt scoase la ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate pe actiuni l.mihaela l.mihaela Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste ... (vezi toată discuția)