avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa societate pe actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa societate pe actiuni

Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste 50% la o alta societate SC Y SA care la randul ei se afla in procedura de insolventa in perioada de observatie, deci nu faliment.
Intrebarea mea este lichidatorul judiciar al SC X SRL poate scoate la vanzare actiunile detinute la la SC Y SA in insolventa, avand in vedere faptul ca actiunile SC Y SA in insolventa sunt suspendate de la tranzactionare ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa? O alta problema care se pune este ce se intampla in situatia in care SC X SRL este radiata de la ONRC ca urmare a inchiderii procedurii de faliment?
Cel mai recent răspuns: l.mihaela , utilizator 08:32, 16 Ianuarie 2012
Este interesant de stiut daca firma Y are listate la bursa actiunile sau partile sociale. Judecatorul sindic poate sa analizeze si sa dispuna validarea unei vanzari a actiunilor sau partilor sociale ale firmei Y, mai ales daca acest lucru este in interesul procedurii de insolventa. Deci judecatorul poate incuviinta aceasta tranzactie, mai ales daca ele vor fi cedate unui asociat ori actionar care are ca interes demonstrat salvarea firmei din insolventa prin infuzie de capital ori reorganizare judiciara ori prin achitarea masei credale conform unei intelegeri cu creditorii.
Firma a considera participarile la o alta societate comerciala ca si active circulante si vor fi tratate ca atare. Exista multe exemple in care au fost instrainate participarile la alte societati comerciale.
Fata de comentariul anterior arat ca sunt si lichidator judiciar din anul 2004, deci nu numai evaluator.
Multumesc pt raspuns. Voi proceda ca atare. Firma Y are actiunile iustate la bursa. Si eu sunt practician din 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante caprice caprice Buna ziua imi puteti spune care este procedura sau pasii de urmat in cazul in care o societate comerciala x nu a fost anuntata de catre o alta societate ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment, care sunt pasii pentru inscriere la masa credala? specialmee specialmee Buna ziua, Ma confrunt cu 2 situatii, 2 societati comerciale falimentare. La prima sunt actionar minoritar, detineam 2%, de curand a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)