avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil si venituri complementare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil si venituri complementare

Buna ziua

Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de asigurari).
Cel mai recent răspuns: CDE1407 , utilizator 15:10, 16 Decembrie 2014
Se presupune ca sunteti in concediu, nu ? atunci ce activitati sa mai desfasurati in afara de ingrijire copil ?
Da, puteti cumula indemnziatia pentru CCC cu venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic (3000 lei).

Art.16 din OUG 111/2010 - modificat in urma adoptarii Legii nr.126/2014 - :
..........
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;

b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.
Va multumesc prin raspunsul formulat printr-o intrebare. Recunosc, nu am cunostinte solide si nici experiente legate de indemnizatia de crestere copil, de aceea am dorit o parere avizata.
Mai exact ma refeream la informatia vehiculata privind modificarea OUG 111/2010.

proiectul de act normativ mai prevede că, în situaţia în care pe perioada concediului pentru creşterea copilului, persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului în sumă de până la trei indicatori sociali de referinţă (ISR) anual, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă, iar drepturile încasate cu acest titlu nu vor mai fi considerate "drepturi necuvenite", ca în prezent.
([ link extern ] )
Ceea ce ati postat dvs se reflecta acum in Legea nr.126/2014 care a modificat art.16 din OUG 111/2010 , postat anterior de mine.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.126/2014, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic. (3000 lei pe an calaendaristic).
Va multumesc.
Citisem despre modificarea OUG 111/2010 dar nu am gasit Legea care o modifica.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua , m-ar interesa ce venituri pot avea fara a mi se suspenda indemnizatia de crestere a copilului? O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc, poate obtine venituri supuse impozitului? anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o salariata care se afla in ccc pana la varsta de 2 ani a copilului, poate obtine venituri supuse impozitului si in ce ... (vezi toată discuția)